Gas

Wat wilt u zien?
Kampeerwinkel
Lamp en verlichting Kampeermeubelen Techniek en accessoires Barbecues Keuken en huishoudelijk Tenten en accessoires Slapen Gas Daxara bagagewagen Elektrische Fietsen Reis- en campinggidsen Veiligheidspakket
Merken
Meer merken Minder merken
Prijs
sluiten
Wilt u korting?

Kom langs in de winkel en profiteer van veel voordeel!

Bezoek onze winkel
Tot -50%

Tijdens het camper is het handig om te weten hoeveel gas u verbruikt in uw camper of caravan, zodat u weet hoeveel gas u nodig heeft. Daarom hebben wij hier een makkelijk rekenhulpje gemaakt. Ga veilig op reis en vergeet uiteraard ook niet om u gas accessoires te controleren voordat u op reis gaat!

FAQ

Hoe weet ik hoeveel gas er in de gasfles zit?

 

Het is heel gemakkelijk om te bepalen hoeveel gas er nog in uw gasfles zit. Met een kofferweger of andere weegschaal weegt u hoeveel de gasfles weegt. Nu kijkt u op de hals van de gasfles. Hier staat een tarra of leeggewicht van de gasfles. Dit haalt u van het gewogen gewicht af en u weet hoeveel kilo gas er nog in zit. De stel regel is voor één week vakantie verbruikt u +/- 1 kilo gas. Een tip om te weten wat uw gemiddelde verbruk is, is om de gasfles te wegen als die vol is. Dan één week gebruiken en noteren wat u verbruikt. Herhaal dit een aantal keer en u heeft een goed gemiddelde.

 

Welk formaat gasfles heb ik nodig?

 

Er zijn twee redenen waarom voor een bepaald formaat gasfles gekozen wordt. Dit kan zijn voor de ruimte die het in beslag neemt en voor de hoeveelheid gas die in de gasfles past.

Zo past bijvoorbeeld in een keuken van een vouwwagen vaak de 907 Campingazfles en past in een Eriba Touring maximaal de Primagas EasyBlue 6 kilo gasfles. Wanneer u de ruimte heeft, zoals thuis in een gasheater, raden wij altijd de grootst mogelijke gasfles aan vanwege een goedkopere vulprijs.

 

Hoe zit het met het inwisselen of laten vullen van de gasflessen?

 

Iedere beschreven gasfles kunt u in Nederland inwisselen of laten vullen. In het buitenland kunt u officieel alleen de Campingaz 901, 904 en 907 inwisselen of laten vullen. De Nederlandse Din gasflessen zijn dus officieel niet in te wisselen of te laten vullen in het buitenland. Bij DE JONG Recreatie kunt u alle gasflessen inwisselen voor een volle gasfles.

 

Wat is het verschil tussen een gasfles met statiegeld en een gasfles met aanschafgeld?

 

Sommige gasflessen werken met statiegeld en sommige met aanschafgeld. Van een aanschaf gasfles bent u eigenaar, terwijl u een statiegeld gasfles in bruikleen heeft. Als u een statiegeld gasfles niet meer nodig heeft kunt u hem inleveren en dan krijgt u uw statiegeld terug.

U kunt uw lege gasfles altijd bij ons ruilen voor een volle gasfles. Hiervoor maakt het niet uit of u een statiegeld of een aanschaf gasfles heeft.

 

Wat is het verschil tussen een Nederlandse en een Europese gasfles?

 

De Campingaz gasflessen zijn officieel de enige gasflessen die in heel Europa zijn om te ruilen of te vullen. De Nederlandse Din flessen zijn officieel alleen in Nederland te vullen en om te ruilen. Dit komt omdat ieder land andere aansluitingen heeft. Wij hebben vernomen dat er in Europa wel een aantal bedrijven zijn die ook de Nederlandse Din-flessen vullen, maar dit is officieel verboden.

 

Hoe lang gaan een gasslang en gasdrukregelaar mee?

 

Controleer u gasslang en drukregelaar voordat u op vakantie gaat. Ons advies is om de gasslang en drukregelaar 5 jaar na de productiedatum te vervangen. U voorkomt hiermee dat er haarscheurtjes in de gasslang ontstaan en dat de drukregelaar niet goed en veilig meer functioneert. De productiedatum van de gasslang is af te lezen op de gasslang. De productiedatum van de gasdrukregelaar is ingeslagen in de gasdrukregelaar of staat op het etiket. Beiden zijn in de winkel verkrijgbaar.

 

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten aansluitingen op gasflessen?

 

In Nederland zijn er vele verschillende hervulbare gasflessen te koop. Op deze verschillende gasflessen kunnen twee verschillende aansluitingen zitten, namelijk een Din aansluiting en een Campingaz aansluiting.

De Campingaz aansluiting zit uitsluitend op Campingaz gasflessen en de Din aansluiting op alle andere Nederlandse gasflessen. Voor de Campingaz flessen zijn de drukregelaars te koop in heel Europa, de drukregelaars voor de Din gasflessen zijn alleen in Nederland verkrijgbaar.

Zat.2 en zondag 3 juli EXTRA OPEN 'Goed voorbereid op vakantie weekend' t/m 3 juli extra kortingsacties
Zat.2 en zondag 3 juli EXTRA OPEN 'Goed voorbereid op vakantie weekend' t/m 3 juli extra kortingsacties

In het 'Goed voorbereid op vakantie weekend' is de showroom en winkel EXTRA OPEN op zondag 3 juli van 11.00 -17.00 uur. Houd je cool deze zomer!
Kom langs en profiteer van deze 'COOLE' 50-jarig jubileum actie t/m 3 juli: 10% korting op strandstoeltjes, parasols, ventilators en windschermen.

 

50 jarig jubileum win- en kortingsacties
Het is feest! DE JONG Kampeer & Recreatie bestaat 50 jaar! Graag vieren wij deze mijlpaal samen met u. Wij hebben van mei t/m okt. iedere maand winacties en aanbiedingen. Meedoen met de winacties? Leuk! Houd onze nieuwsbrief en socials in de gaten. De winactie van de maand juni staat al op Facebook en Instagram. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dat kan hier

 

Via de blog op onze website leest u meer informatie en hoe u aan de winacties kunt meedoen en hoe u van onze aanbiedingen kunt profiteren.
- WINACTIE: Voor de maand juni hebben wij een compleet veiligheidspakket t.w.v. € 141 als prijs. Om kans te maken op dit veiligheidspakket vragen wij u om deze enquête in te vullen. Het invullen duurt max. 2 minuten. 
- AANBIEDING DE JONG 50 Edition caravan: Wij kochten een gelimiteerde oplage van de zeer populaire Eriba Nova DELIGHT 442. Deze DE JONG 50 Edition caravan bieden wij, zolang de voorraad strekt, aan voor een zeer speciale prijs.

 

Vacature
Wij hebben een vacature beschikbaar voor Operationeel Manager Marketing & Communicatie. Bekijk deze gehele vacature. Interesse? Stuur dan uiterlijk 23 juni je motivatiebrief met C.V.