10 Kampeertips van DE JONG

10 Tips voor kamperen!

Kamperen is nog nooit zo populair geweest. Nu de vakanties veranderen door de coronacrisis kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om ons mooie landje te ontdekken. Ons land kent namelijk vele mooie plekken waar je anders nooit zou komen. Er zijn er vele verschillende manieren om te gaan kamperen, ga je met de caravan, tent of camper? Wil je een vaste kampeerplaats of wil je er spontaan een weekendje op uit? Ben je een ervaren rot, of ga je er voor het eerst op uit? Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden. Wij geven je de beste tips om goed voorbereid en zorgeloos op pad te kunnen gaan.

1.      Ga goed voorbereid op pad

Het klinkt misschien als een cliché, alleen is dat het zeker niet. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent naar wat voor camping of kampeerplaats je gaat. Is er sanitair aanwezig? Kunnen de kids zich hier vermaken? Hoe ga ik eten? Op sommige campings is het namelijk niet van zelfsprekend dat er met elke barbecue gebarbecued mag worden. Zorg vooraf dat je een goede checklist maakt zodat je echt goed voorbereid op pad gaat. Vergeet daarnaast niet je mondkapje zodat je overal gewoon naar binnen kunt!

2.      Leen/huur kampeerspullen

Als je voor het eerst gaat kamperen, weet je meestal niet of dit wel iets voor jou is. Voorkom dus dat je te veel spullen gaat kopen die je daarna misschien niet meer gaat gebruiken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een camper, caravan of buscamper te huren. Zo ga je altijd met een goed uitgerust voertuig op pad en sta je niet voor verassingen. Daarnaast kun je erachter komen of het kampeerleven echt iets voor jou is.

3.      Controleer de kampeerspullen

Als u niet vaak kampeert en de kampeerspullen na een half jaar weer van zolder of de schuur haalt, kan het zijn dat er spullen zijn die niet meer werken. Het gasstelletje van vorig jaar, de slaapzak die al jaren meegaat, de tent waar die kids altijd in slapen. Test van tevoren goed of de spullen nog werken zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan. Dus probeer in de tuin of op een grasveldje de tent op te zetten.

4.      Voorkom vervelende muggenbulten

In de lente en zomer komen in heel Europa de insecten weer tevoorschijn. Heel lief en leuk de hele wereld in bloei, maar soms ook heel vervelend. In de avond en nacht komen voornamelijk de muggen tevoorschijn. Niks is vervelender tijdens de vakantie de hele nacht wakker liggen van het vervelende gezoem in je oor of overdag last hebben van jeukende bultjes omdat je geprikt bent. Zorg dus voor goede beschermingsmiddelen zoals Deet of een goede klamboe zodat je minder last hebt van de muggen.

5.      Liever te groot dan te klein

Kamperen moet voornamelijk comfortabel en leuk zijn. Een veel gemaakte fout bij het kamperen is om op pad te gaan met een te klein vervoersmiddel of tent. Kies er dan altijd voor om ruimte voor een persoon meer te kopen. Wanneer je met ze tweeën op vakantie bent en het is mooi weer, is het goed te doen in een tweepersoonstent. Alleen wanneer het ’s avonds koud wordt of het gaat regenen zal je behoefte hebben aan meer ruimte. Zodat je je spullen droog kunt houden, of je de ruimte hebt om een spelletje te doen of een kacheltje neer kunt zetten. Dus zorg altijd voor een ruime tent.

6.      Zorg voor goed slaapcomfort

Een goede nachtrust is erg van belang tijdens je kampeervakantie. Zorg er dan ook voor dat je een goede slaapmat of matras hebt waar je heerlijk uitgerust mee wakker wordt. Niks is vervelender dan gebroken nachten omdat je last van je rug hebt of gewoon niet meer in slaap kunt komen omdat je niet lekker ligt. Neem altijd genoeg dekens en kussens mee zodat je heerlijk kunt slapen.  

7.      Zorg voor ontspanning

Je vakantie moet vooral ontspannend en leuk zijn. Je ontkomt er namelijk niet aan dat het een dag minder weer is en je noodgedwongen een middag of avond in de tent moet doorbrengen. Neem dan altijd een goed boek, spelletjes, laptop of tablet voor films en series mee. Zo heb je ondanks het slechte weer iets leuks om te doen.

8.      Wat te doen bij regen?

Je ontkomt er bijna niet aan... De regen. Vooral als je op vakantie bent in de Benelux is er een grote kans dat er tijdens de vakantie wat regenachtige dagen zijn. Zorg er dan voor dat je de spullen drooghoudt en je genoeg ruimte hebt om je te vermaken tijdens de regenbui.

De locatie waar je de tent opzet is daarnaast een van de belangrijkste dingen bij een regenbui. Zet de tent niet op, op een plek waar veel kuilen zitten of waar een kleine helling is. Heb je echt geen keuze voor je plek? Onthoud dan dat een tent met een vast kuipgrondzeil beter tegen regen kan dan een tent met een los kuipgrondzeil.

Tijdens de vakantie is het ook verstandig om een dag planning te maken. Zorg ook dat je in geval van regen een planning hebt gemaakt. Zelfs met slecht weer kun je leuke dingen doen. Je kunt altijd naar een overdekt museum of een overdekt speelparadijs voor de kinderen.

9.      Elektriciteit op de camping

Als u gaat kamperen, is camping elektra een van de belangrijkste dingen die u nodig heeft. Zonder elektriciteit heeft u geen stroom in de tent, vouwwagen of caravan en is het niet mogelijk om gebruik te maken van alle luxe die erin zit. Bij de camper zullen de accu’s ook leeg raken als zij niet worden gevoed door de netstroom. Om de stroom van de camping te gebruiken heeft u een aantal producten nodig. Denk hierbij aan de CEE-stroomkabel en eventuele verloopstekkers.

10. Vergeet vooral niet te genieten!

Kamperen is leuk en gezellig. Je kunt het elk moment van het jaar doen en bijna op elke plek die je zelf wilt. Kies je voor een gezellige drukke familiecamping of sluit je jezelf even een weekend helemaal af van de drukte en ga je heerlijk de natuur in. De keuze is helemaal aan jezelf.

Bekijk hier de kampeerwinkel
Gerelateerde artikelen
Wilt u meer weten?
Zat.2 en zondag 3 juli EXTRA OPEN 'Goed voorbereid op vakantie weekend' t/m 3 juli extra kortingsacties
Zat.2 en zondag 3 juli EXTRA OPEN 'Goed voorbereid op vakantie weekend' t/m 3 juli extra kortingsacties

In het 'Goed voorbereid op vakantie weekend' is de showroom en winkel EXTRA OPEN op zondag 3 juli van 11.00 -17.00 uur. Houd je cool deze zomer!
Kom langs en profiteer van deze 'COOLE' 50-jarig jubileum actie t/m 3 juli: 10% korting op strandstoeltjes, parasols, ventilators en windschermen.

 

50 jarig jubileum win- en kortingsacties
Het is feest! DE JONG Kampeer & Recreatie bestaat 50 jaar! Graag vieren wij deze mijlpaal samen met u. Wij hebben van mei t/m okt. iedere maand winacties en aanbiedingen. Meedoen met de winacties? Leuk! Houd onze nieuwsbrief en socials in de gaten. De winactie van de maand juni staat al op Facebook en Instagram. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dat kan hier

 

Via de blog op onze website leest u meer informatie en hoe u aan de winacties kunt meedoen en hoe u van onze aanbiedingen kunt profiteren.
- WINACTIE: Voor de maand juni hebben wij een compleet veiligheidspakket t.w.v. € 141 als prijs. Om kans te maken op dit veiligheidspakket vragen wij u om deze enquête in te vullen. Het invullen duurt max. 2 minuten. 
- AANBIEDING DE JONG 50 Edition caravan: Wij kochten een gelimiteerde oplage van de zeer populaire Eriba Nova DELIGHT 442. Deze DE JONG 50 Edition caravan bieden wij, zolang de voorraad strekt, aan voor een zeer speciale prijs.

 

Vacature
Wij hebben een vacature beschikbaar voor Operationeel Manager Marketing & Communicatie. Bekijk deze gehele vacature. Interesse? Stuur dan uiterlijk 23 juni je motivatiebrief met C.V.