Elektriciteit op de camping

Elektriciteit op de camping

Elektriciteit op de camping

Als u gaat kamperen, is camping elektra een van de belangrijkste dingen die u nodig heeft. Zonder elektriciteit heeft u geen stroom in de tent, vouwwagen of caravan en is het niet mogelijk om gebruik te maken van alle luxe die erin zit. Bij de camper zullen de accu’s ook leeg raken als zij niet worden gevoed door het netstroom. Om de stroom van de camping te gebruiken heeft u een aantal producten nodig. Denk hierbij aan de CEE stroomkabel en eventuele verloopstekkers.

Welke stekker heeft u nodig op de camping?

De meeste campings in Europa hebben een CEE aansluiting op de camping. Hiervoor heeft u ook een CEE stekker nodig. Hierbij gaat het mannetje (de kant met het pinnetje) in de stroompaal van de camping en het vrouwtje (met de deksel en de gaatjes) in de camper of caravan. Voor de vouwwagen en tent moet in plaats van het vrouwtje een stekker blok zitten. De speciale CEE stekkers zijn gemaakt van neopreen en daarmee waterdicht. De pvc verlengkabels van thuis zijn niet waterdicht en mogen daarbij meestal niet gebruikt worden. Wilt u liever wel de PVC kabel van thuis gebruiken? Dan moet u de losse CEE stekkers hierop monteren.

Adapters voor speciale landen

Ook in Europa worden er verschillende verschillende stopcontacten gebruikt. Het overgrote deel gebruikt de CEE stekkers zoals hierboven genoemd. Maar er zijn 3 adapters voor de uitzonderingen.

Frankrijk en Zuid Europa

Rand en penaarde adapter voor thuisgebruik

De meeste huizen in Nederland hebben geen CEE aansluiting bij het huis zitten, maar wel een buiten stopcontact. Deze stopcontacten zijn ofwel randaarde of penaarde stopcontacten. Toch is het makkelijk om de camper of caravan thuis alvast onder stroom te zetten. Zo kan de koelkast alvast koelen en kan u in het donker alles inpakken. Daarnaast gebruiken de meeste campings in Frankrijk en Zuid-Europa de CEE stekkers maar niet allemaal. Deze campings gebruiken dan de rand- en penaarde stekkers. Hiervoor is het ideaal om de rand- en penaarde adapter altijd mee te hebben met de tent, vouwwagen, caravan of camper.

Engels verloop

In het Verenigd Koninkrijk (Groot-Brittannië en Noord-Ierland) hebben veel campings de CEE stekker. Daarnaast wordt er ook gebruikt van het UK stopcontact ( 3 rechte gaatjes). Om deze te gebruiken is een Engels verloop nodig.

Zwitsers verloop

In Zwitserland gebruiken de meeste campings het Zwitserse stopcontact. Dus wanneer u op vakantie gaat naar Zwitserland, of op doorreis bent via Zwitserland en stroom wilt hebben. dan is het verstandig om het Zwitsers verloop mee te nemen.

Welke lengte heeft de kabel op de camping nodig

Op de meeste campings staat u maximaal 20 tot 25 meter van de stroompaal vandaan. Somt komt het echter voor dat de stroompaal wel 40 meter van de campingplek afstaat. Maar dit gebeurt niet vaak. Wilt u toch op safe spelen? Dan kunt u meerder kabels aanschaffen om de lengte te verlengen. Anders raden wij aan om minimaal een 30 meter kabel aan te schaffen.

In onze winkel hebben wij alle elektra producten ruim op voorraad. Wij helpen u graag om de juiste producten te kiezen.

Stroom in de voortent of luifel

Als de camper of caravan op de camping staat, is het handig om stroom onder de luifel of in de voortent te hebben. Als de CEE stekker aan de kant van de voortent of luifel in de camper of caravan gaat, dan kunt u er ook voor kiezen om hier een haakse stekker op te zetten. Hierdoor is er een extra uitgang waar de normale Nederlandse stekker in past.

Bekijk ons aanbod Elektra
Gerelateerde artikelen
Wilt u meer weten?
EXTRA OPEN: Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag & 50 jarig jubileum win- en kortingsacties.
EXTRA OPEN: Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag & 50 jarig jubileum win- en kortingsacties.

Onze showroom en winkel zijn EXTRA geopend op Hemelvaartsdag (do. 26 mei) en 2e Pinksterdag (ma. 6 juni) van 11.00 tot 17.00 uur. In het kader van het 50 jarig jubileum heeft DE JONG deze aanbiedingen:
- tot en met Hemelvaartsdag 10% korting op alle kampeerstoelen.
- na Hemelvaartsdag tot en met 2e Pinksterdag 10% korting op alle barbecues.

Het is feest! DE JONG Kampeer & Recreatie bestaat 50 jaar! 
Graag vieren wij deze mijlpaal samen met u. Wij hebben van mei t/m okt. iedere maand winacties en aanbiedingen. Meedoen met de winacties? Leuk! Houd onze nieuwsbrief en socials in de gaten. De winactie van de maand mei staat al op Facebook en Instagram. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dat kan hier

Via de blog op onze website leest u meer informatie en hoe u aan de winacties kunt meedoen. Voor de maand mei hebben wij een Cadac BBQ type Safari Chef 30 Compact t.w.v. € 134,95 als prijs.