Internet en wifi op de camping

Internet en wifi op de camping

Sommige kampeerders kiezen bewust voor een camping zonder wifi, maar voor steeds meer mensen is het hebben van internet juist een vereiste. Ook op de camping lijkt het een basisbehoefte te worden. Maar wat blijkt, vaak is de wifi op camping niet sterk genoeg en duurt het uren om een appje te versturen. Een sportwedstrijd streamen is al helemaal onmogelijk. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen om geen last te hebben van de langzame, onbetrouwbare en instabiele wifi op de camping. Dit zijn mobiele hotspots, Mifi routers en Wifi versterkers.

Mobiele hotspots

Sinds 2017 is de roaming gratis in EU landen. Hierdoor is het mogelijk om de bundel van de telefoon te gebruiken in het buitenland. Hiervoor moet de mobiele telefoon worden ingesteld als hotspot en kan ieder ander apparaat eraan gekoppeld worden.

Voordelen mobiele hotspots Nadelen mobiele hotspots
+ Overal te gebruiken waar mobiel bereik is + Accu gaat snel leeg
+ Werkt buiten de wifi van de camping om + Accu kan heet worden
+ Geen extra kastjes of antenne’s + Data abonnement gaat snel leeg in het buitenland.
+ Snel en betrouwbaar  
+ Meerdere apparaten toe te voegen  

Helaas vallen er ook een aantal populaire vakantielanden buiten de EU en de gratis roaming afspraken. Dit zijn onder andere: Albanië, Andorra, Armenië, Bosnië, Georgië, Groot-Brittannië, IJsland, Kosovo, Liechtenstein, Macedonië, Moldavië, Monaco, Noorwegen, Noord-Ierland, Oekraïne, Rusland, San Marina, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Turkije en Zwitserland.

Mifi routers

Sinds een aantal jaar zijn er Mifi routers te koop. Een Mifi router is een mobiele wifi router. Om de Mifi router te gebruiken moet er een sim only data abonnement worden afgesloten en natuurlijk een Mifi router worden gekocht. U krijgt dus een extra apparaat mee op vakantie. Bij de aanschaf van een Mifi router is het belangrijk om op twee punten te letten. Ten eerste of die geschikt is voor 3G en/of 4G en ten tweede de accuduur.

Voordelen mifi router Nadelen mifi router
+ Overal te gebruiken waar mobiel bereik is + Extra apparaat
+ Buiten de wifi van de camping om + Data abonnement gaat snel leeg in het buitenland.
+ Spaart de accu van de mobiele telefoon  
+ Snel en betrouwbaar  
+ Meerdere apparaten toe te voegen  

Wifi versterkers

De laatste optie is een wifi versterker. Zoals de naam al zegt versterkt deze de wifi van de camping. De wifi versterker maakt verbinden met de wifi van de camping en creëert zijn eigen wifi omgeving. Op sommige campings heeft ieder apparaat een code nodig. Voor een wifi versterker is er maar één code nodig. De andere apparaten kunnen dan inloggen op de wifi van de wifi versterker.

Voordelen wifi versterker Nadelen wifi versterker
+ Geen extra abonnement + Afhankelijk van ander Wifi
+ Geen data limiet + Bij te slecht bereik, niet bruikbaar
+ Snellere wifi dan op de camping + Extra apparaat.
+ Meerdere apparaten toe te voegen  

Zoals u kunt lezen zijn er verschillende apparaten beschikbaar voor internet op de camping. Aan ieder apparaat zitten voor- en nadelen, de keuze ligt daarom bij u. Wilt u advies? Wij helpen u graag in onze kampeerwinkel.

Bekijk onze opties voor internet
Wilt u meer weten?
14 en 15 mei DE JONG's Wandeldagen
14 en 15 mei DE JONG's Wandeldagen

Vrijdag 14 en zaterdag 15 mei organiseren wij DE JONG's Wandeldagen, kom jij ook? Lees meer..