Wandelsokken

Wandelsokken 16

Wandelsokken zijn speciaal gemaakt om te wandelen. Wandelsokken voorkomen blaren en natte voeten omdat ze speciaal zijn gemaakt om transpiratievocht af te voeren. Hierom blijven je voeten langer droog, wat huidirritaties en blaren voorkomt. Een wandelsok mag niet te ruim of te krap zitten, laat u zich daarom goed adviseren in onze winkel waar onze winkelmedewerkers u graag verder helpen. 

filters

Een goede wandelsok is tijdens het wandelen van essentieel belang is. Dagelijkse sokken bestaan veelal uit katoen. Katoen, niet doen. Katoen houdt vocht vast, waardoor de kans op blaren heel groot is. Daarnaast hebben dagelijkse sokken naden, die bij wandelingen gaan irriteren en ook voor blaren kunnen zorgen.

Voordelen van wandelsokken

Tegenover gewone sokken, bieden wandelsokken diverse voordelen. Zo zijn wandelsokken gemaakt van een combinatie van verschillende synthetische materialen met of zonder wol, samen hebben zij een vochtregulerende werking. Ook hebben wandelsokken geen voelbare naden, dus geen drukpunten en hebben ze een betere pasvorm door kleinere maatbogen en speciale kinder-, dames- en herenmodellen. Wandelsokken vullen de oneffenheden in de schoenen op en voorkomen zo eventuele wrijving in de schoen. Last but not least zorgen goede wandelsokken ook voor extra demping.

Synthetische sokken

Synthetische sokken zijn goed vocht regulerend en slijtvast, maar minder geurbestendig. Sokken met coolmax zijn geschikt voor warmere dagen, bijvoorbeeld de Falke TK2 cool en de Falke TK2 short cool.

Sokken met een wol mix 

De synthetische materialen in deze sokken maken de sok sterker en zorgen dat het vocht beter wordt afgevoerd. De wol zorgt juist weer voor een aangename en natuurlijke isolatie. Hoe meer wol, hoe warmer de sok.

Merino wol

Merino wol komt van het Merino schaap. 80% van de Merino wol komt uit Australië. Het schaap kan overleven in de hete zomers en de koude winters. Het haar van de Merino schaap is 10 keer zo dun vergeleken met normaal schapenhaar. Dit zorgt voor minder jeuk, een zachter gevoel en geurbestendigheid, daarnaast is het beter voor allergieën. Merino wol voelt warmer bij kou en verkoelt juist bij hitte. Alle sokken die wij verkopen zijn gedeeltelijk gemaakt van Merino wol.

Falke TK2 Wool                  (70% Merino wol)*

Falke TK5                             (38% Merino wol)*

Falke TK5 short                  (38% Merino wol)*

FalkeTK5 Invisible             (25% Merino wol)*

Lowa All Terrain classic    (46% Merino wol)*

Lowa All Terrain Sport    (29% Merino wol)*

50 jarig jubileum win- en kortingsacties september en standaard openingstijden weer van toepassing
50 jarig jubileum win- en kortingsacties september en standaard openingstijden weer van toepassing

50 jarig jubileum win- en kortingsacties
Het is feest! DE JONG Kampeer & Recreatie bestaat 50 jaar! Graag vieren wij deze mijlpaal samen met u. Wij hebben t/m okt. iedere maand winacties en aanbiedingen. Meedoen met de winacties? Leuk! Houd onze nieuwsbrief en socials in de gaten. De winactie van de maand augustus staat al op Facebook en Instagram. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dat kan hier

Via de blog op onze website leest u meer informatie en hoe u aan de winacties kunt meedoen en hoe u van onze aanbiedingen kunt profiteren.

- WINACTIE DE JONG 50 JAAR SEPTEMBER

De prijs van de maand september is een paar wandelschoenen van On t.w.v. €180,-

Standaard openingstijden
De standaard openingstijden zijn weer van toepassing vanaf 16 september. Bekijk hier de openingstijden.