Wandelen met Diana: #1 Het belang van goede kousen

Rode vlekken, jeuk, een gezwollen enkel en vermoeide voeten en benen. Dat is wat ik overhoud na een flinke wandeling. Het worden ook wel wandelbenen genoemd..  of het kan een geval van warmte allergie zijn. Bij dit laatste kan de hitte niet goed afgevoerd worden en krijg ik een soort allergische reactie, blaasje en jeuk. Kortom, niet leuk.. maar wat is er dan aan te doen? 

Met deze vraag ben ik naar De Jong Kampeer & Recreatie in de Zilk gegaan. Daar heb ik mijn probleem voorgelegd. Zij adviseren de Falke Energizing. Deze kousen stimuleren de doorbloeding en zijn goed ademend. Twee voordelen die al voldoende moeten zijn om de irritaties te verminderen. Het zijn lange kousen, je moet ze helemaal tot onder de knieholte dragen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste maat hebt, te strakke compressiesokken zitten niet lekker en logisch, wanneer ze te wijd zijn doen ze hun werk ook niet. In de winkel werd mijn kuitmaat gemeten en de maat van de voet bepaald. “Het is voor de sokken van belang dat je je voetmaat neemt en niet je schoenmaat.” Beetje sceptisch ga ik huiswaarts, want de kousen moeten eerst gewassen worden en daarna kan ik ze uitproberen. Ben benieuwd!

De eerstvolgende lange wandeling, ik train namelijk voor de Walk voor Kika, heb ik de kousen aangetrokken. Het was een warme dag, het kwik kwam zeker tot de dertig graden. Dit is normaal een garantie voor veel rode uitslag na het lopen en hele dikke benen. 

Het aantrekken van de sok is wel een dingetje, het sluit allemaal erg nauw. Nu ben ik een prinses op de erwt wat betreft mijn voeten, dus ik wil niets voelen van naadjes. De kousen voel dun, wat ik prettig vind. Ik gebruik wandelwol om het afklemmen van mijn kleine teen tegen te gaan en ik wandel op Salomon trailschoenen. 

Normaal na een aantal km’s lopen begin ik toch vaak wel wat vermoeide benen te krijgen, maar ik merk dat tijdens het wandelen alles nog goed voelt. Helemaal niet zwaar zoals ik ze de laatste tijd, vooral door de warmte maar ook door het opvoeren van het aantal km’s, voelde. Ik heb deze wandeling 30 km gelopen, door de duinen, over het strand en een groot deel op verharde weg, in de volle zon. 

Eenmaal thuis vond ik het spannend om mijn sokken uit te doen, want de staat waar in mijn voetjes dan zijn, bepaald toch hoeveel last ik de volgende dagen ga hebben van jeuk en vermoeide benen. Maar dat viel me honderd procent mee. Ik heb nagenoeg geen gezwollen of opgezette voeten. Een heel klein beetje rode vlekken boven op de voet, maar geen blaasjes en andere irritaties. En, waar ik bang voor was, omdat je voeten toch behoorlijk gevangen zitten in de kous, geen blaren. 

Conclusie.. ik ben fan, behalve het wat lastig aantrekken, zie ik alleen maar voordelen. En welke wandelaar wil er nu géén blaren, géén opgezette en vermoeide benen en géén dagen lang nog jeuk.

Gerelateerde artikelen
Wilt u meer weten?
Bekijk onze vacatures!
Bekijk onze vacatures!

Wij zijn onder andere op zoek naar een Medewerker/ster Onderdelenvoorziening en een (Online) Marketing Stagiair! Iets voor jou? Bekijk dan onze vacatures.

 

Bekijk vacatures

Wij laten u snel weten of de wijziging gelukt is via e-mail