Wandelen met Diana: #2 De Zeven Heuvelenhike

Afgelopen zondag heb ik samen met mijn oudste zoon Kyo meegelopen met de Zeven Heuvelenhike in Nijmegen. Er zijn verschillende afstanden om aan deel te nemen. Wij hebben gekozen om de 14 km te wandelen. Een mooi compromis. Het is de eerste keer dat naast de trailrun ook een wandeling wordt gehouden. Het was een tof evenement om aan deel te nemen. Alles was goed georganiseerd, geen lange rijen bij toiletten of eten en de route was goed aangegeven. 

De wandeling, of liever gezegd hike, is voornamelijk over onverhard terrein. Daarom draag ik dit keer ik de Stabilizing Cool sokken van Falke. Deze zijn korter dan de Energizing-kousen, maar zouden ook moeten voorkomen dat je opgezette voeten krijgt en de doorbloeding wordt door het dragen van deze sokken beter gestimuleerd. Daarnaast hebben deze sokken een stabiliserende werking voor de enkels. Bij het wandelen van een hike, met lage trailschoenen, is dat dus geen overbodige luxe. Een misstap kan zo gemaakt zijn met al oneffenheden op de route. 

In het begin bij de Zeven Heuvelenhike loop je nog een beetje in een rijtje achter elkaar, maar al snel verdeeld alles zich een beetje over de route. Zoals de naam van parcours al aangeeft zitten er een aantal beste klimmen en dus ook afdalingen in verpakt. Sommige als lange trap en andere even doorbijten door wat los zand. De route is erg afwisselend en het laatste stuk door het museumpark is erg leuk. Op onze route zijn twee stops: koffie, een handje winegums, plassen en weer door. We hebben onderweg het tempo er goed inzitten en in drie uur hebben we de 14 km afgelegd. 

Eenmaal thuis heb ik mijn sokken en schoenen pas uitgedaan. En geen dikke voeten, zoals de omschrijving op de verpakking mij al had beloofd. Verder merk ik de dag erna weinig van vermoeide voeten en enkels.. dat is na een duinwandeling wel eens anders. Dus kortom, ik ben tevreden. Enige minpuntje, voor een hike is een witte sok net iets minder geschikt, maar je trekt ze een stuk makkelijk aan dan de Stabilizing kousen van Falke.

Gerelateerde artikelen
Wilt u meer weten?
Bekijk onze vacatures!
Bekijk onze vacatures!

Wij zijn onder andere op zoek naar een Medewerker/ster Onderdelenvoorziening en een (Online) Marketing Stagiair! Iets voor jou? Bekijk dan onze vacatures.

 

Bekijk vacatures

Wij laten u snel weten of de wijziging gelukt is via e-mail