Dissel

Wat wilt u zien?
Kampeerwinkel
Verwarmen Lamp en verlichting Kampeermeubelen Techniek en accessoires Barbecues Keuken en huishoudelijk Tenten en accessoires Slapen Gas Daxara bagagewagen Elektrische Fietsen Reis- en campinggidsen
Merken
Prijs
sluiten
Winkelaanbiedingen

Kom langs in de winkel en profiteer van heel veel voordeel!

Bezoek onze winkel
Tot -50%

Dissel 9

De lichtste fietsendragers voor vaste montage op de dissel zijn gebouwd uit aluminium en kunststof. Deze dragers zijn laag van gewicht (4,5 kg) en kunnen het beste worden gebruikt wanneer er standaard al een hoge kogeldruk is. De dragers zijn voorzien van een weg te kantelen middenstang, zodat de disselkast bereikbaar blijft. Er kunnen twee fietsen op worden geplaatst waarbij het rek nog voldoende stabiel is. Als nadeel bij dit type drager geldt dat de fietsen altijd eerst moeten worden afgenomen voordat de middenstang kan worden gekanteld.

Bij de nieuwste generatie is dit ongemak ondervangen. Het hele bovendeel kan nu met fiets en al naar voren worden gekanteld. Door de uitgebreidere constructie zijn deze kantelbare dragers wel zwaarder, namelijk zo’n 6,5 kg. Doordat de fietsendrager zwaarder is geworden is hij ook sterker, waardoor er ook e-bikes mee kunnen worden genomen. De Thule Superb bijvoorbeeld heeft een draagvermogen van 60kg.

Voor alle typen dragers geldt dat er voldoende ruimte op de dissel aanwezig moet zijn. De drager mag namelijk niet te ver naar voren (richting koppeling) komen. Er moet immers ruimte blijven wanneer de achterzijde van de trekauto bij het nemen van een scherpe bocht naar binnen draait. De bumper mag de drager of de fiets natuurlijk niet raken, want dit zorgt voor beschadigingen. Dat montage van een drager op de dissel gevolgen heeft voor de kogeldruk mag duidelijk zijn.

Kom gerust bij ons langs in de winkel om te kijken wat mogelijk is!

filters
Aanbiedingen op de Voortenten & Luifels
Aanbiedingen op de Voortenten & Luifels

Wij hebben meerdere Voortenten & Luifels in diverse maten zeer scherp geprijsdBekijk hier de aanbiedingen op de Voortenten & Luifels.

Wij laten u snel weten of de wijziging gelukt is via e-mail
Pdf icons created by Good Ware - Flaticon