Dissel

Wat wilt u zien?
Kampeerwinkel
Kampeermeubelen Techniek en accessoires Barbecues Keuken en huishoudelijk Tenten en accessoires Slapen Gas Daxara bagagewagen Elektrische Fietsen
Merken
Prijs
sluiten
Wilt u korting?

Kom langs in de winkel en profiteer van veel voordeel!

Bezoek onze winkel
Tot -50%

Dissel 3

De lichtste fietsendragers voor vaste montage op de dissel zijn gebouwd uit aluminium en kunststof. Deze dragers zijn laag van gewicht (4,5 kg) en kunnen het beste worden gebruikt wanneer er standaard al een hoge kogeldruk is. De dragers zijn voorzien van een weg te kantelen middenstang, zodat de disselkast bereikbaar blijft. Er kunnen twee fietsen op worden geplaatst waarbij het rek nog voldoende stabiel is. Als nadeel bij dit type drager geldt dat de fietsen altijd eerst moeten worden afgenomen voordat de middenstang kan worden gekanteld.

Bij de nieuwste generatie is dit ongemak ondervangen. Het hele bovendeel kan nu met fiets en al naar voren worden gekanteld. Door de uitgebreidere constructie zijn deze kantelbare dragers wel zwaarder, namelijk zo’n 6,5 kg. Doordat de fietsendrager zwaarder is geworden is hij ook sterker, waardoor er ook e-bikes mee kunnen worden genomen. De Thule Superb bijvoorbeeld heeft een draagvermogen van 60kg.

Voor alle typen dragers geldt dat er voldoende ruimte op de dissel aanwezig moet zijn. De drager mag namelijk niet te ver naar voren (richting koppeling) komen. Er moet immers ruimte blijven wanneer de achterzijde van de trekauto bij het nemen van een scherpe bocht naar binnen draait. De bumper mag de drager of de fiets natuurlijk niet raken, want dit zorgt voor beschadigingen. Dat montage van een drager op de dissel gevolgen heeft voor de kogeldruk mag duidelijk zijn.

Kom gerust bij ons langs in de winkel om te kijken wat mogelijk is!

filters
Oktober Kampeermaand bij DE JONG!
Oktober Kampeermaand bij DE JONG!

Tijdens de Oktober Kampeermaand van 1 t/m 30 oktober maakt u bij DE JONG Kampeer & Recreatie kennis met de nieuwste modellen en primeurs op kampeergebied.

 

 

Meer informatie