Schoonmaaktips voor de tent

Schoonmaaktips voor de tent

Door uv licht, wind en zand slijt een tent sneller dan wat de levensduur aangeeft. Gelukkig is hier iets aan doen. Met regelmatige onderhoud van de tent haalt een tent toch de verwachte levensduur. Hierbij is het sowieso verstandig om de tent droog in te pakken en na het kampeerseizoen goed schoon te borstelen. Hiervoor geven wij een paar tips wat wel en niet goed is voor de tent.

Tent van katoen schoonmaken

Droog afborstelen met een zachte borstel. Meeste vuil eerst proberen te verwijderen met een hardere borstel. Als dat nog niet lukt dan een natte doek/spons gebruiken met Alpha tentdoekreiniger en heel veel water . Daarna het doek goed spoelen en uiteraard weer goed drogen. Gebruik dus geen zeep of andere schoonmaakmiddelen.

Kunststoffen/pvc

Het tentdoek en grondzeil kunnen worden schoongemaakt met een zachte borstel. Gebruik hiervoor koud water in combinatie met een niet-agressief schoonmaakmiddel.

Het grondzeil

Het grondzeil van de tent is vaak de plek die het viest is. Er bestaat voor onder het grondzeil een wegwerpdoek. Dit houdt alle vuiligheid tegen en u kunt het zo weggooien. Op sommige campings is het gebruik hiervoor niet toegestaan. Daarvoor bestaat het ECO gronddoek.

Vlekken in de tent

Wat voor vlekken het ook zijn, gebruik alleen de schoonmaakproducten uit een campingwinkel, het valt ten zeerste af te raden een vlekkenmiddel of ander chemisch product te gebruiken. Deze stoffen kunnen de coatings van het tentdoek of het grondzeil ernstig beschadigen.

Roest

De metalen buizen, stokken en haringen kunnen last krijgen van roest. Ook aluminium kan oxideren. Dit is op te lossen door de artikelen een beetje in te vetten met bijvoorbeeld een silicone-spray.

Bekijk het aanbod tenten hier
Wilt u meer weten?
Lockdown openingstijden
Lockdown openingstijden

Klik hier voor alle informatie over de maatregelen en openingstijden!