Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen is één van de veilige systemen om te verwarmen. Doordat er geen koolstoffen worden verbrand is er ook geen kans om koolmonoxide vorming. Het enigste gevaar is als er iets tegen aan staat. Dit kan dan in de brand gaan. Wanneer een elektrische verwarming omvalt gaat er gelijk een schakelaar aan waardoor de kachel direct uitgaat, dit is voor de veiligheid. Daarnaast is een elektrische verwarming handig op de camping omdat het niets extra’s kost want de elektra is en blijft hetzelfde bedrag. Met elektrische kachels zijn er 2 verschillende soorten. Dit zijn de keramische kachels en de halogeen kachels.

Keramische kachels

Een keramische kachel is een waarbij een blok wordt verwarmt. Dit blok geeft de warmte mee aan de luchtstroom en zo wordt een hele tent verwarmt. Hierdoor komt er een prettige stralingswarmte en heeft het niets belastend voor de luchtwegen. Deze kachel is ook kindvriendelijk.

Halogeen kachels

Een halogeen kachel wordt voor gebruik wanneer een gedeelte  moet worden verwarmt. Er wordt namelijk een buis verwarmt en deze straalt alleen naar de voorkant veel warmte.  Hierbij is wel een nadeel dat de kachel veel elektra gebruikt.