Fietsendragers voor in de garage

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de fietsen mee te nemen in de garage van de camper. Dit werkt uitstekend bij de ‘enkele bedden’ campers omdat daaronder een serviceluik is van minimaal 1 meter hoog. In dit luik wordt een fietsendrager gemonteerd waardoor uw (elektrische) fiets altijd droog en veilig binnen staat. Er zijn drie soorten fietsenrekken die wij in de garage kunnen monteren.

Fietsgoten

De eenvoudigste en goedkoopste manier om de fietsen mee te nemen in de garage is via fietsgoten. Wij monteren 2 of 3 fietsengoten op de bodem in de garage en de fietsen kunnen mee. Via de ogen in de camper is het mogelijk om met spanbanden of afstandhouders de fietsen stabiel te houden. Wanneer de fietsen niet meegaan op vakantie, neemt deze optie heel weinig ruimte in. Dat is een groot voordeel hiervan.

 Fietsgoten in de camper

Garagefietsenrek

Een compleet fietsenrek in de garage lijkt op een fietsenrek zoals die achterop de camper zit. Het verschil is dat de beugels en montage anders is om zo het fietsenrek passend te krijgen. Bij dit fietsenrek zitten de afstandhouders aan het fietsenrek vast zodat de fietsen altijd stabiel staan. Om de fietsen in de garage van de camper moeten deze in het fietsenrek gezet worden. Dit zien sommige mensen als lastig. Wanneer het fietsenrek niet wordt gebruikt kan deze worden opgeklapt tegen de zijkant waardoor die niet de hele garage in gebruikt neemt.

Fietsenrek in de garage camper

Thule Veloslide

De Thule Veloslide is de nieuwste fietsenrek voor in de garage. Het grote voordeel van de Thule Veloslide is dat hij naar buiten glijdt. Hierdoor zijn de fietsen heel gemakkelijk op het fietsenrek te plaatsen en ervan af te halen. Een nadeel van de Veleslide is dat het groot is. Ook wanneer het fietsenrek niet gebruikt wordt, neemt die veel ruimte in van de garage. Daarnaast moet dit ook passen in het garage.

Thule Veloslide in de garage camper.