Slaapzakken

Slaapzakken zijn er in verschillende maten, soorten en kleuren. Een goede slaapzak zorgt ervoor dat je het niet te warm of koud hebt en dat je ten alle tijden een goede nachtrust hebt. Bij aankoop van een slaapzak is het belangrijk dat je eerst na gaat waar, wanneer en in welke weersomstandigheden je de slaapzak gaat gebruiken. Aan de hand hiervan kan je op zoek naar de slaapzak die het beste bij deze omstandigheden past. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten slaapzakken, de deken slaapzak en de mummie slaap. Hieronder vertellen we je daar mee over.

Deken slaapzak en Mummie slaap

Er zijn dus twee soorten slaapzakken: de “deken slaapzak” en de “mummie slaapzak”. Het ene model is niet beter of slechter dan de ander, maar het soort vakantie maakt de ene handiger dan de ander. De deken slaapzak wordt in negen van de tien gevallen gebruikt door kampeerders die er ‘s zomers – en af en toe in voor- en najaar – op uit trekken. Mummie slaapzakken zijn vaak bedoeld voor extremere weer omstandigheden.

In de onderstaande tabel hebben wij de twee verschillende soorten slaapzakken voor u tegen elkaar afgezet.

DekenmodelMummiemodel
RechthoekingOnder smaller dan boven
Warme omstandighedenKoude omstandigheden
In diverse prijsklassen te koopDuurder prijsklasse
Relatief zwaarLichtgewicht

Afmetingen

De afmetingen van een slaapzak zijn ook erg belangrijk. Met een te kleine slaapzak wordt het een koude slapeloze nacht en dat wil niemand. Hiervoor heeft De Jong Recreatie de volgende tabel met regeltjes gemaakt.

ModelLengteBreedte
Deken slaapzakLichaamslengte + 25cmLengte bovenbeen + 10cm
Minimaal 80 centimeter
Mummie slaapzakLichaamslengte + 25cmGenoeg om te kunnen bewegen

Bedenk als je op zoek bent naar een slaapzak dus altijd goed, in wat voor omstandigheden je de slaapzak gaat gebruiken. In onze winkel hebben wij een uitgebreid assortiment slaapzakken, waardoor er altijd een slaapzak aanwezig is die aan jouw behoeften voldoet. Ons personeel staat altijd klaar om een eerlijk advies te geven. Kom dus gerust eens langs!