Matrassen

De matrassen van uw camper zijn al wat ouder of u heeft een nieuwe occasion caravan gekocht en wilt de matrassen vervangen. Hiervoor kunt u nieuwe matrassen aanschaffen. Wij werken samen met Maatwerkmatrassen waardoor het matras in de camper of caravan misschien nog wel beter slaapt dan uw matras thuis.

Verschillende soorten matrassen

De matrassen die wij aanbieden zijn de drie verschillende soorten koudschuim matrassen en een speciale pocketvering matras. Met deze vier verschillende soorten matrassen hebben wij altijd een goed matras die aan uw verwachtingen voldoet.

Koudschuim matrassen

De Dröm koudschuim matrassen zijn te verdelen in drie comfort klassen. Dit is afhankelijk van de persoonlijke wensen en lichaamsgewicht.

 1. HR 60 Soft. Een zacht aanvoelend matras en geschikt tot een lichaamsgewicht van 80 kg.
 2. HR 40 Medium. Een matras voor een gemiddeld bed. Geschikt tot een lichaamsgewicht van 95 kg.
 3. HR 55 Firm. Een steviger matras, voor wie harder wilt liggen. Dit matras is geschikt tot ca. 115 kg

Voordelen en specificaties van een koudschuim matras

 • Perfecte luchtcirculatie en vochtregulatie. Dit voorkomt schimmels en is dus erg hygiënisch.
 • Koudschuim voelt niet warm aan. Ideaal in de warme vakantielanden
 • Geen kuilvorming, ideaal voor caravans met bedden waar een hoek vanaf is (Franse indeling)
 • Geschikt voor alle vaste en meervoudige verstelbare bodems

Speciale pocketvering matrassen

Pocketveer matrassen zijn bijzonder comfortabel en worden gebruikt in de meeste bedden thuis. Normale pocketveringsmatrassen zijn vaak niet geschikt voor campers of caravans omdat de eventuele latten te ver uit elkaar liggen. Met deze speciale pocketveringsmatras kan het wel vanwege de speciale laag die ervoor zorgt dat er een juiste drukverdeling komt op de lattenbodem. Wij raden een pocketveringsmatras niet aan bij bedden waar een hoek afgaat. Dit omdat deze matrassen dat niet om te keren zijn.

Voordelen en specificaties van een pocketvering matras

 • Perfecte luchtcirculatie en vochtcirculatie. Dit komt doordat de lucht stroomt door de vering en het vocht daar wordt afgevoerd.
 • Geschikt tot een lichaamsgewicht van 90 kg. Voor zwaardere mensen is de Comfortmatras Pocket special 500 beschikbaar met dezelfde eigenschappen.
 • Extra comfort vanwege de 5 comfort zones en 360 veren die per stuk verpakt in het matras zitten.
 • Minder warm en daardoor ideaal voor warme vakantielanden.
 • Alleen geschikt voor camper en caravans met een vaste bodem.

Maten opmeten

Om nieuwe matrassen te bestellen, hebben wij een aantal gegevens van uw camper of caravan nodig. Dit zijn het merk, type, model en modeljaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij een offerte voor u maken. U hoeft verder zelfs niets op te meten.

Proefliggen

Wilt u het verschil voelen tussen de verschillende soorten matrassen? U kunt alle matrassen in onze showroom uiteraard uitproberen. Pas alleen wel op dat u niet in slaap valt op deze heerlijke bedden!