Campers

Wie met een camper weg gaat wil vrij en ongebonden zijn, wegrijden en nog niet weten waar men ’s avonds overnacht. Andere zien de vakantie toch graag iets meer gepland en boeken één van de vele campingplaatsen. Met een kampeerauto is alles mogelijk. De ene keer staat men op een kleine en misschien wat eenvoudigere camping midden in de natuur en een dag of paar dagen later staat men juist op een grote campingplaats met veel vertier en gezelligheid. Bij DE JONG vindt u altijd wel een camper die bij u past, dit kan een compleet nieuwe camper zijn, maar ook een goede BOVAG gekeurde occasion. Wilt u niet meteen over gaan tot koop, of wilt u van een camper geniet zonder hem te hoeven aanschaffen, dan kunt u bij DE JONG ook een camper huren.

Nieuwe camper kopen

Bent u van plan om een nieuwe camper te kopen? In onze verwarmde showroom en op ons ruime showterrein presenteren wij een grote collectie nieuwe campers. Als officieel erkend Hymer, Bürstner en Carado dealer vindt u bij ons altijd wel een wagen die bij u past. Wij hebben een groot aanbod half integraal, integraal en alkoof campers voor u klaar staan. Bent u op zoek naar iets compacter en wendbaarder? Ook voor een buscamper kunt u bij ons terecht. Onze ervaren verkopers kunnen u onder het genot van een kop koffie van alles vertellen over de camper waar u naar op zoek bent. Geen vraag is te gek en de verkopers zullen u altijd voorzien van een eerlijk advies.

Occasion camper kopen

Of u op zoek gaat naar een nieuwe of occasion camper hangt af van uw budget en persoonlijke wensen. Als erkend Bovag bedrijf staat DE JONG voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bent u opzoek naar een goede occasion camper, dan bent u bij DE JONG dus aan het juiste adres. In ons camper occasion programma vindt u direct ons volledige camper occasion aanbod.Verschillende soorten campers

Een camper of kampeerauto is een gemotoriseerd voertuig die is ingericht om in te overnachten en te verblijven. Een camper heeft aan de voorkant een motor- en stuurcabine die grote gelijkenissen heeft met een normale personenauto of bestelbus. Achter de stuurcabine zit het leef- en slaapgedeelte. Een inbouw camper, beter bekend als buscamper, is een camper waarbij het leefgedeelte IN een bestaand voertuig wordt gebouwd. Een opbouw camper is een camper waarbij het leefgedeelte OP een bestaand voertuig wordt gebouwd. De opbouw camper is er in drie verschillende soorten, de half integraal camper, de integraal camper en de alkoof camper.

Alkoof camper

De letterlijke betekenis van het woord alkoof is een kleine raamloze zijkamer, die vaak gebruikt wordt als slaapkamer. Een alkoof camper is dan ook een camper met zo’n extra slaapruimte boven de cabine die via een trappetje te bereiken is. Bij een grote alkoof camper zijn veel slaap- en zitplaatsen mogelijk, terwijl een alkoof camper zonder vastbed juist weer heel erg compact kan zijn. Door de hoge opbouw is de camper wel minder wendbaar, heeft hij vaak een iets hoger verbruik en zijn de rij eigenschappen iets minder. Daarnaast is de kijkhoek vanuit de cabine door de alkoof beperkt.

De alkoof camper heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit ingeleverd, waardoor de prijs van een alkoof camper steeds gunstiger wordt.

Half integraal camper

De half integraal camper, ook wel semi-integraal camper genoemd, is een camper waarbij het leefgedeelte aan de hand van een “petje” aan de cabine verbonden is. Dit petje zorgt voor een strak gestroomlijnd en sportief uiterlijk van de camper en wordt vaak gebruikt voor extra kastruimte of een panorama-dakraam en niet zoals bij de alkoof voor extra slaapruimte. De half integraal is daarom een stuk minder hoog, waardoor hij wendbaarder is dan een alkoof. Door het stalen dak van de stuurcabine helemaal weg te snijden, ontstaat een ruime doorgang van de auto naar de woning.

Integraal camper

Integraal camper

Bij een integraal camper is de gehele cabine en het autochassis “geïntegreerd” in de door de fabrikant gemaakte opbouw. Vandaar ook het woord Integraal camper. De integraal camper staat onder andere door zijn isolatie, ruimte, mogelijkheden en waardenvastheid bekend als het topmodel onder de opbouwcampers. Hier wordt dan ook wel de hoogste prijs voor betaald. Een integraal biedt door de beschikbare ruimte in de camper veel mogelijkheden als het gaat om verschillende indelingen. Zo is er een hefbed mogelijk, terwijl de zitgroep tegelijkertijd te gebruiken is.

Indelingen en Variaties

Als u op zoek bent naar een camper zullen er verschillende keuzes moeten worden gemaakt. Een gedeelte van deze keuzes vindt plaats aan de binnenkant van de camper en dienen vooral voor het gemak en comfort. Denk hierbij aan het soort bed, de badkamer, het zitgedeelte, de keuken en de garage. Er is heel veel mogelijk, maar alles komt natuurlijk met een prijs en ook niet onbelangrijk, met een gewicht.

Bedvarianten

In een camper zijn er verschillende bedvarianten mogelijk die ieder zijn voor- en nadelen heeft. Hier leggen wij uit u wat de verschillen zijn tussen de bedvarianten en waar u bij stil moet staan bij de keuze voor één van de verschillende bedvarianten. Er zijn natuurlijk meerdere keuzes die overwogen moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal personen die moeten kunnen blijven slapen, het gemak van instappen, de grote van het bed en daarop aansluitend hoeveel ruimte het bed in beslag neemt.

Camper met dwarsbed

De naam dwarsbed zegt het eigenlijk al, een dwarsbed staat namelijk dwars op de rijrichting van de camper. Omdat het bed dwars staat zijn de bedmaten vaak relatief groot. Daarnaast neemt hij weinig leefruimte in beslag, omdat hij strak tegen de achter- en de zijwanden van de camper is gebouwd. Het in- en uitstappen gaat hierdoor wel wat lastiger. Er kan namelijk maar aan één kant van het bed worden ingestapt. Een dwarsbed is vaak hooggeplaatst, waardoor er een garage aanwezig is om bijvoorbeeld fietsen mee te nemen.

Camper met enkele bedden

Camper met enkele bedden

Een camper met enkele bedden heeft aan weerskanten twee los staande bedden in de lengte richting. Het is voor beide personen daardoor makkelijk instappen, waardoor er niet over elkaar heen hoeft te worden geklommen. Door dit gemak, zijn enkele bedden momenteel de populairste bedvariant. Het looppad tussen de bedden is vaak dicht te leggen, zodat er alsnog één groot bed gecreëerd kan worden. Een nadeel van enkele bedden is dat het veel ruimte in beslag neemt, waardoor de camper langer wordt of andere leefruimte in beslag neemt. Enkele bedden zijn vaak hooggeplaatst, waardoor er onder de bedden ruimte is voor een garage, die gebruikt kan worden om accessoires mee te nemen.

Camper met Frans bed

Camper met Frans bed

Een camper met Frans bed heeft een tweepersoonsbed, met een ronde of schuine hoek die in de lengte richting tegen één van de twee zijwanden is gebouwd. Aan de andere kant van het bed staat de douche-/toiletruimte. Hierdoor heeft de camper meer leefruimte of is hij een stuk compacter. Doordat het bed een ronde of schuine hoek heeft is de toiletruimte makkelijker bereikbaar. Nadeel hiervan is dat het bed aan één kant een stukje korter is. Een camper met een hoog Frans bed kan een kleine garage hebben. Een camper met een laag Frans bed heeft een makkelijkere instap, maar geen garage.

Camper met queensbed

Camper met queensbed

Een camper met queensbed heeft een tweepersoons bed die in de lengterichting is geplaatst en helemaal los staat van allebei de zijwanden. Hierdoor is het in- en uitstappen voor beide personen heel makkelijk en voelt de slaapkamer van een camper met queensbed heel ruimtelijk aan. Bij een hooggeplaatst queensbed, kan daaronder een garage worden gecreëerd om bijvoorbeeld fietsen en andere accessoires mee te nemen. Een queensbed heeft vaak een beperkte lengte en vraagt veel ruimte, waardoor er leefruimte moet worden ingeleverd of de camper langer wordt.  

Camper met hefbed

De naam hefbed zegt eigenlijk al genoeg. Dit is namelijk een bed die je bij gebruik naar beneden heft  en na gebruik weer omhoog heft, zodat je deze ruimte weer kan gebruiken voor andere doeleinden. Een hefbed bestaat er in drie varianten voor buscampers, integraal campers en half integraal campers. Het bed dient de ene keer als hoofdbed, terwijl het de andere keer als extra bed wordt gebruikt.

Integraal camper met hefbed

Bij een integraal camper zit het hefbed in de cabine, waardoor hij erg ruim is. Het hefbed in de integraal is makkelijk bereikbaar en bij gebruik van het bed vervallen alleen de twee voorstoelen en blijft de rest van de leefruimte wel bruikbaar. Het hefbed in een integraal camper neemt gevoelsmatig weinig ruimte in en beperkt in kleine mate de lichtinval.

Half-integraal camper met hefbed

Bij de buscamper en half-integraal camper hangt het hefbed boven het woongedeelte. Hierdoor lever u, ook als het hefbed omhoog is, sta ruimte in. Met het hefbed naar beneden lever je over het algemeen je gehele woongedeelte in, omdat het hefbed vaak het volledige zitgedeelte in beslag neemt. In sommige gevallen blokkeert hij zelf de doorgang naar buiten. Ook beperkt het hefbed de lichtinval en is hij minder toegankelijk omdat hij minder ver naar beneden zakt.

Camper met ombouwbed

Om extra slaapplaatsen te creëren is het soms mogelijk om de zitgroep om te bouwen tot slaapplek. Omdat er geen ruimte ingeleverd hoeft te worden voor een vaste plek van dit bed, is deze oplossing zeer ruimte besparend. Het ombouwen kost iedere avond en ochtend wel flink wat werk. Daarnaast is een ombouwbed over het algemeen net iets minder comfortabel dan een vast bed. De bedmaten van een ombouwbed zijn vaak ook een stukje kleiner. Dit hoeft niet uit te maken aangezien die slaapplekken vaak bedoeld zijn voor de kinderen.