Nacho’s maken op de Cadac | Outdoor Cooking #1

Op een Cadac kan je veel meer dan dat je denkt en dat willen wij jullie graag laten zien. In onze eerste aflevering van “Outdoor Cooking” maken wij Nacho’s. Een heerlijke snack voor tussendoor. Het is simpel en leuk om te maken en de kids kunnen er heerlijk van smullen!

Ingrediënten

Nacho’s

  • Nacho chips (tortilla chips)                       1 zak
  • Geraspte kaas                                                  1 zakje
  • Tomaten                                                            1 stuks
  • Spaanse peper                                                ½  stuks
  • Lente ui                                                             1 stengels
  • Uien                                                                    ½  stuks

Tomaten salsa dip

  • Tomaten                                                            2 stuks
  • Uien                                                                     ½  stuks
  • Spaanse peper                                                ½  stuks
  • Lente ui                                                              1 stengel
  • Knoflook                                                            ½ teentje
  • Zout en peper                                                  naar smaak

Kruiden Crème fraîche

  • Crème fraîche                                                 1 bekertje
  • Bieslook                                                             naar smaak
  • Zout en peper                                                  naar smaak

Bereidingswijze

Nacho’s

Verwarm de Cadac voor op z’n laagste stand en houd de deksel erop. Gebruik de Paella pan of de gecombineerde grill/bakplaat met de opstaande rand.

Snij de tomaat in vieren en haal de zaadlijsten eruit, snij de vier stukken in reepjes. Snij de Spaanse peper, lente ui en ui in ringen en meng het door elkaar.

Verdeel de nacho chips over de pan, strooi en verdeel de ui, tomaat, lente-ui en Spaanse peper mengsel over de pan en eindig laatste met de kaas. Zo smelt de kaas heerlijk over de nacho’s heen.

Plaats de pan op de Cadac en doe de deksel erop. Met ongeveer 10 minuten is het klaar.

Tomaten Salsa Dip

Als de Nacho’s op de Cadac liggen kan je ondertussen aan de slag met de dips. We beginnen met de Tomaten Salsa Dip. Snij de ui, spaanse peper, lente ui, knoflook en de tomaat in kleine stukjes, alles mag goed fijn gehakt zijn. Meng alles door elkaar en maak het op smaak met zout en peper

Kruiden Crème fraîche

Als de salsa klaar is gaan we verder met de Kruiden Crème fraîche. Meng de Crème fraîche met de fijngehakte bieslook door elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Klaar en genieten!

Op het moment dat je klaar bent met de dips zullen De Nacho’s ook ongeveer klaar zijn. De Nacho’s kunnen geserveerd worden met met de dipjes. Kijk wel uit, want de pan is heet!


In onze serie “Outdoor Cooking” willen wij jullie laten zien dat je op een Cadac veel meer kan dan dat veel mensen in eerste instantie denken. We gaan jullie de aankomende tijd laten zien welke leuke gerechtjes je allemaal kunt maken. Dit kan natuurlijk op de camping, maar ook gewoon als vermaak in de achtertuin!