Pannenkoeken maken op de skottelbraai | Outdoor Cooking #2

In onze tweede aflevering van “Outdoor Cooking” maken wij pannenkoeken op de skottelbraai. Omdat de skottelbraai een “kuiltje” heeft lopen veel mensen tegen het probleem aan dat de pannenkoek te dik wordt. Met dit handige trucje van Bas, maak je een hele grote, dunne pannenkoek, waar de kinderen dol op zullen zijn en heerlijk van kunnen smullen!

Ingrediënten

  • Bloem                                  300 gram
  • Melk                                     6 dl
  • Eieren                                  3 stuks
  • Zout                                      5 gram
  • Olie                                       5 gram
  • Vanille suiker                    1 zakje

Bereidingswijze

Meng de bloem, zout en vanille suiker in een kom door elkaar. Maak een kuiltje in je bloem en giet langzaam al roerend de melk erbij tot je een wat dikke pap krijgt. Voeg nu de 3 eieren toe en roer het stevig door, totdat je een mooi beslag krijgt.

Om klontjes te voorkomen kan je het beslag even door een bolzeef gieten, zodat je een mooi glad beslag overhoudt.

Laat het beslag ongeveer 20 minuutjes staan.

Warm ondertussen de Cadac op met de Skottelbraai en vet hem in met een klein beetje olie en een keukenpapiertje.

Als de wok goed heet is gebruik je een pollepel, maatbeker of iets anders wat je bij de hand hebt, om het beslag in de wok te gieten.

Pak de wok van het vuur en wals hem rond zodat het beslag mooi rond uitloopt en stolt, veel beslag in de wok betekent een grote XXL pannenkoek. Dat wordt genieten!


In onze serie “Outdoor Cooking” willen wij jullie laten zien dat je op een Cadac veel meer kan dan dat veel mensen in eerste instantie denken. We gaan jullie de aankomende tijd laten zien welke leuke gerechtjes je allemaal kunt maken. Dit kan natuurlijk op de camping, maar ook gewoon als vermaak in de achtertuin!