Verse Pizza’s maken op de Pizzasteen van Cadac | Outdoor Cooking #3

Verse Pizza’s maken op de Pizzasteen van Cadac | Outdoor Cooking #3

In onze derde aflevering van “Outdoor Cooking” laten wij zien hoe je heerlijke pizza’s maakt op de Pizzasteen van Cadac. Onder het filmpje hebben we een uitgebreide uitleg over hoe je tot de juiste pizzadeeg komt.

In het filmpje legt Bas onder andere uit hoe je deze pizzadeeg uitwaaiert, belegt en bakt. Leuk om te doen en heerlijk om uiteindelijk het eindresultaat te proeven.

Ingrediënten voor het pizzadeeg

  • 0,5 liter water/bronwater (bronwater als de ph 7 erg afwijkt) ± 30° Celsius
  • 25 gram fijn zeezout  (geen keukenzout)
  • 850 gram pizzabloem type “00” (geen patentbloem)
  • 5 gram verse gist of 3 gram gedroogde gist

Bereidingswijze pizzadeeg

Voorbereiden en mengen

Meng de bloem en het zout goed door elkaar en plaats het als een dam met in het midden een leeg gat op je werkbank/tafel. Meng het water en het gist door elkaar in een bakje of maatbeker en giet deze voorzichtig in het midden van de dam.

Roer het water langs de rand van je dam en neem beetje bij beetje de bloem mee tot de deeg pap dik genoeg is, zodat het water niet weg vloeit. Nu kan je de rest van je dam naar binnen schuiven en mengen met je bloem en water mengsel.

Kneden

Kneed de deeg met beleid ongeveer 8 a 10 minuten tot er een mooie gelijkmatige structuur ontstaat. Let op het deeg is licht plakkerig, voeg geen extra bloem toe, het deeg neemt dit maar wat graag op. Doe je dit wel, dan wordt je deeg droog en minder lekker.

Rijzen

Maak vervolgens een mooie bal van het deeg en laat het in een bak met een licht vochtige theedoek erover 2 uur rijzen.

Verdelen en nogmaals rijzen

Verdeel na 2 uur het deeg in ballen van tussen de 180 tot 220 gram. Plaats ze op een ovenplaat/bakplaat of op een ander plateau. Doe er plastic folie overheen, smeer deze licht in met wat olie en zet het het op een plek met kamertemperatuur en waar het niet in de weg staat. Bijvoorbeeld in een afgekoelde oven, keuken, aanrecht of de voortent.

Laat de deegballen 4 tot 6 uur rijzen en dan zijn ze klaar voor gebruik. In de video laat Bas zien hoe je vervolgens te werk gaat.

In onze serie “Outdoor Cooking” willen wij jullie laten zien dat je op een Cadac veel meer kan, dan dat veel mensen in eerste instantie denken. We gaan jullie de aankomende tijd laten zien welke leuke gerechtjes je allemaal kunt maken. Dit kan natuurlijk op de camping, maar ook gewoon als vermaak in de achtertuin.

 

Outdoor Cooking

In onze serie “Outdoor Cooking” willen wij jullie laten zien dat je op een Cadac veel meer kan dan dat veel mensen in eerste instantie denken.

Deel 1: Nacho 's maken op de Cadac

Deel 2: Pannenkoeken maken op de skottelbraai

Deel 3: Verse pizza's maken op de pizzasteen van Cadac

Bekijk hier het aanbod Cadac
Wilt u meer weten?
Afspraken maken nu mogelijk!
Afspraken maken nu mogelijk!

Afspraak maken in showroom en winkel nu mogelijk!, klik hier voor meer informatie!