Rugzakken

Tijdens een langere wandeling wordt er van alles meegesjouwd. Een regenjack, een lunchpakket, een waterfles of een landkaart. De rugzak is dan een ideale oplossing,  Hieronder staan de verschillende soorten rugzakken die De Jong Recreatie heeft. Op deze website tonen wij een groot deel van ons assortiment en zullen constant artikelen aan onze webshop worden toegevoegd.

Heuptasjes

Een heuptasje bestaat uit een stevige heupgordel met op de rug een klein tasje. Schouderbanden ontbreken zodat de rug vrij blijft. Dit komt de bewegingsvrijheid ten goede en voorkomt een natte rug.

Nadeel is dat het pakvolume niet groot is: tot maximaal 15 liter. Vaak is er wel een aparte plaats voor een drinkbus.

Dagtoerrugzakken

Deze rugzakken zijn bedoeld voor tochten van maximaal één dag. Het volume varieert van 10 tot 45 liter. Voldoende dus voor een lunchpakket, een extra jas en een EHBO-set. De meeste dagtoerrugzakken hebben geen heupgordel, zodat het hele gewicht terechtkomt op de schouders.

Trekkingrugzakken

Dit zijn grote, stevige rugzakken die geschikt zijn voor langere tochten. Vaak draag je een complete uitrusting mee, bestaande uit kleding, tent, keukenuitrusting etc. Het draagcomfort is dus heel belangrijk. Daarvoor zorgen onder andere gepolsterde schouderbanden en een stevige heupgordel. Deze heupgordel brengt een groot deel van het gewicht over op de heupen.

Het volume varieert van vijftig tot tachtig liter. De meeste trekkingrugzakken blijven comfortabel tot een totaalgewicht van zo’n twintig kilo.

Fietsrugzakken

Deze rugzakken zijn vooral populair bij mountainbikers, lange-afstandsfietsers én skaters. Door hun vorm blijven ze stabiel op de rug liggen tijdens het sporten. Vaak hebben ze een ventilatiesysteem, zodat transpiratievocht kan ontsnappen. Bijvoorbeeld grote sleuven of een strakgespannen net dat voorkomt dat de zak en de rug met elkaar in contact komen. Vaak is er ook ruimte gereserveerd voor een fietshelm.

Klimrugzakken

Klimmers en toerskiërs moeten zich goed kunnen bewegen en willen dus graag een smalle, niet al te kleine en stevige. Bovendien moeten er bevestigingspunten zijn voor allerhande gereedschappen en materialen die bij het beoefenen van de sport nodig zijn.