Wandelschoenen keuzehulp: #3 Heb ik een wandelschoen met een hoge of lage schacht nodig?

Een hoge of lage wandelschoen?

Hoge of lage wandelschoenen, welke moet je kiezen? Er zijn verschillende redenen waarom wandelaars voor een hoge of lage wandelschoen kiezen. Denk hierbij aan het soort terrein dat bewandeld wordt, de weersomstandigheden en ook of extra steun aan de enkel gewenst is ja of nee.

Hoge Wandelschoenen

Hoge wandelschoenen beschermen tegen water, hoog gras, takjes, zand en steentjes en bieden veel steun aan de enkel, zitten stevig en zijn daarom ideaal voor wandelingen op ongelijk en zanderig terrein. Omdat ze steviger zijn, zijn ze ook wat zwaarder. Hoge wandelschoenen zijn daarnaast over het algemeen warmer waardoor ze vaak gebruikt worden bij kouder en slechter weer. Om blaren te voorkomen is het bij hoge wandelschoenen belangrijk dat de pasvorm goed is.

Als u zwakke enkels heeft of van plan bent om op zwaar terrein te gaan lopen, zullen wij u altijd een hoge wandelschoen adviseren.

Lage wandelschoenen

Lage wandelschoenen zitten meestal meteen comfortabel, zijn lichter en lopen daarom ook lichter. Ze zijn ideaal voor dagelijkse wandelingen op egaal terrein en ook te gebruiken voor vele outdooractiviteiten. Ook zijn ze een stukje cooler en ademen ze beter, waardoor ze vaak gekozen worden bij wandelingen met droger en warmer weer. Lage wandelschoenen geven daarentegen wel minder steun en er kunnen gemakkelijk steentjes of zand in de schoen belanden.

Wandelschoenen keuzehulp

Wandelschoenen keuzehulp: #1 De opbouw van een wandelschoen
Wandelschoenen keuzehulp: #2 Welke categorie wandelschoen heb ik nodig?
Wandelschoenen keuzehulp: #3 Heb ik een hoge of lage wandelschoen nodig?
Wandelschoenen keuzehulp: #4 Uitleg over de leest van een wandelschoen

Wandelschoenen bij DE JONG

Goede wandelschoenen zorgen ervoor dat u als wandelaar zonder zorgen op pad kunt. Een slecht zittende schoen kan een wandeling namelijk behoorlijk verknallen, terwijl een goede wandelschoen er voor zorgt dat u met veel plezier lange afstanden kunt afleggen. Wij als outdoor specialist hebben wandelschoenen van zes verschillende merken in onze collectie, waardoor er voor iedere wandelaar en iedere voet een juiste schoen aanwezig is. Onze wandelcollectie bestaat uit MeindlLowaHanwagGrisportSalomon en Teva.

Bekijk ons assortiment wandelschoenen
Wilt u meer weten?
Afspraken maken nu mogelijk!
Afspraken maken nu mogelijk!

Afspraak maken in showroom en winkel nu mogelijk!, klik hier voor meer informatie!