Wandelschoenen keuzehulp: #2 Welke categorie wandelschoen heb ik nodig?

Welke categorie wandelschoen heb ik nodig?

Om de keuze wat makkelijker te maken zijn berg/wandelschoenen onderverdeeld in categorieën A t/m D (zie het schema). Eenvoudig gezegd: hoe hoger in de berg,  hoe steviger (stijver) een zool. Omdat schoenen in de categorie B/C tot en met D, alleen hoog in de bergen worden gebruikt, hebben wij ons schoenen assortiment beperkt van categorie A tot en met categorie B. Door onze jaren lange ervaring kunnen wij u ten alle tijden goed adviseren.

Categorie A

Dit type, meestal lage wandelschoen, is door zijn soepele zool geschikt voor wandelingen in bos en duin, maar ook voor stadswandelingen. Heeft u een beroep waar u veel moet lopen, De Jong Recreatie verkoopt deze wandelschoenen ook heel veel aan klanten voor dagelijks gebruik.

Categorie A/B

Wilt u een schoen met een half hoge tot hoge schacht die iets steviger is dan een A categorie schoen, meer steun en stabiliteit biedt, maar nog steeds geen echte bergschoen is? Kies dan voor een wandelschoen uit de categorie A/B. Deze schoen is  geschikt voor wandelingen in Nederland maar ook voor lichte wandelingen in de bergen

Categorie B

Een wandelschoen uit de categorie B geeft door zijn stevige (stijvere) zool en hoge schacht veel stabiliteit. Als u flinke wandelingen wilt gaat maken op bergpaden met ongelijk terrein zal een schoen uit de B categorie u zeker genoeg grip en steun geven.

Categorie B/C

Een vrij stijve schoen met hoge schacht en extra demping in de zool om geen oneffenheden te voelen, geschikt voor middelzware bergwandelingen.

Categorie C

Schoen met een hoge schacht en zeer stugge (stijve) zool geschikt voor bergtochten met zware bepakking en gletsjer tochten. Deze schoenen kan je meestal gebruiken met stijgijzers.

Categorie D

Een D categorie schoen  heeft de meest stijve, geheel niet buigzame, zool. Daardoor is een schoen uit deze categorie  geschikt voor zware tochten door sneeuw en ijs met gebruik van stijgijzers. Ook geschikt voor ijsklimmers.

Wandelschoenen keuzehulp

Wandelschoenen keuzehulp: #1 De opbouw van een wandelschoen
Wandelschoenen keuzehulp: #2 Welke categorie wandelschoen heb ik nodig?
Wandelschoenen keuzehulp: #3 Heb ik een hoge of lage wandelschoen nodig?
Wandelschoenen keuzehulp: #4 Uitleg over de leest van een wandelschoen

Wandelschoenen bij DE JONG

Goede wandelschoenen zorgen ervoor dat u als wandelaar zonder zorgen op pad kunt. Een slecht zittende schoen kan een wandeling namelijk behoorlijk verknallen, terwijl een goede wandelschoen er voor zorgt dat u met veel plezier lange afstanden kunt afleggen. Wij als outdoor specialist hebben wandelschoenen van zes verschillende merken in onze collectie, waardoor er voor iedere wandelaar en iedere voet een juiste schoen aanwezig is. Onze wandelcollectie bestaat uit Meindl, Lowa, Hanwag, Grisport, Salomon en Teva.

Aanbod wandelschoenen
Wilt u meer weten?
Afspraken maken nu mogelijk!
Afspraken maken nu mogelijk!

Afspraak maken in showroom en winkel nu mogelijk!, klik hier voor meer informatie!