Tv voor de camper of caravan

Om tv te kijken op vakantie is er een tv nodig. De tv’s die bestemd zijn voor de camping zijn anders als de tv’s voor thuis. Een standaard tv mag namelijk zo min mogelijk bewegen. Dit gebeurd over het algemeen ook maar twee keer. Van de fabrikant naar de winkel, en van de winkel naar u thuis. Een tv voor in een camper of caravan beweegt natuurlijk veel vaker. iedere keer wanneer u op vakantie gaat, gaat de tv met u mee. Hiervoor zitten in de tv’s voor kampeerdoeleinden extra rubbers en veiligheidsmechanismes ingebouwd. Dit voorkomt het los trillen van essentiële delen van de tv.

Verschillen tussen de camping tv’s

Tussen tv’s voor op de camping zit veel verscheel. Hierdoor komt het ook dat de prijzen variëren van € 200,- tot € 1600,- terwijl de maten maar maximaal 32 inch zijn. Het belangrijke verschillen tussen de tv’s zijn:

  • Met of zonder ingebouwde receiver (satellietontvanger) met kaartlezer
  • Mogelijkheid voor gebruik met 12 volt
  • Geschikt voor Joyne, Canal digitaal of beide
  • Ingebouwde DVD speler
  • Het aantal tuners.
  • Mogelijkheid tot internet

Met of zonder ingebouwde receiver met kaartlezer

In een standaard tv zit geen receiver. Hierdoor moet er nog een losse receiver bij komen. Zonde reen receiver is het niet mogelijk om het signaal van de satelliet te ontvangen. Deze zijn los verkrijgbaar tussen de € 65,- en 200,- euro.

Mogelijkheid voor gebruik met 12 volt

Dit is voornamelijk belangrijk voor een camper. Wanneer u niet aan het netstroom staat van een camping gebruikt u de accu’s met het 12 volt netwerk. Om dat tv te kunnen kijken is het van belang dat de tv wel werkt op 12 volt en niet alleen op 220/230 volt.

Geschikt voor Joyne, Canal digitaal of beide

Bijna alle nieuwe tv’s waar een receiver in zit zijn geschikt voor Joyne en Canal digitaal abonnementen. heeft u een tv die niet geschikt is voor Joyne? dan moet er alsnog een losse receiver bij komen.

Ingebouwde DVD speler

Deze is vrij logisch. Wilt u op vakantie DVD’s kunnen bekijken, dan moet de tv wel een dvd aansluiting hebben.

Mogelijkheid tot internet

Bij sommige nieuwe tv’s zit ook de mogelijkheid tot internet erbij. Hierdoor is het mogelijk om te streamen en zo tv te kunnen kijken. Vaak worden deze tv’s aangeduid met een “i” tuner erbij

Het aantal tuners

Iedere tv heeft een aantal tuners. Dit bepaald welke software een tv heeft en wat u daarmee kunt doen. De belangrijkste tuners om op te letten zijn: DVB-T (ethernet), DVB-C (kabel tv), DVB-S (satelliet), en DVB-I (internet) tuner.

Wij helpen u graag met de keuze voor de juiste tv voor u. Dit zijn vaak de tv’s van Alphatronic, Denson en Avtex.