Deze verschillende soorten campers zijn er en dit zijn de verschillen

Een camper of kampeerauto is een gemotoriseerd voertuig die is ingericht om in te overnachten en te verblijven. Een camper heeft aan de voorkant een motor- en stuurcabine die grote gelijkenissen heeft met een normale personenauto of bestelbus. Achter de stuurcabine zit het leef- en slaapgedeelte.

Een inbouw camper, beter bekend als buscamper, is een camper waarbij het leefgedeelte IN een bestaand voertuig wordt gebouwd.

Een opbouw camper is een camper waarbij het leefgedeelte OP een bestaand voertuig wordt gebouwd. De opbouw camper is er in drie verschillende soorten; de half integraal camper, de integraal camper en de alkoof camper.


Half integraal camper

De half integraal camper, ook wel semi-integraal camper genoemd, is een camper waarbij het leefgedeelte aan de hand van een “petje” aan de cabine verbonden is. Dit petje zorgt voor een strak gestroomlijnd en sportief uiterlijk van de camper en wordt vaak gebruikt voor extra kastruimte of een panorama-dakraam en niet zoals bij de alkoof voor extra slaapruimte. De half integraal is daarom een stuk minder hoog, waardoor hij wendbaarder is dan een alkoof. Door het stalen dak van de stuurcabine helemaal weg te snijden, ontstaat een ruime doorgang van de auto naar de woning.

Bij DE JONG vindt u een uitgebreid aanbod half-integraal campers van diverse merken.

CAMPER AANBOD

Integraal camper

Integraal camper

Bij een integraal camper is de gehele cabine en het autochassis “geïntegreerd” in de door de fabrikant gemaakte opbouw. Vandaar ook het woord Integraal camper. De integraal camper staat onder andere door zijn isolatie, ruimte, mogelijkheden en waardenvastheid bekend als het topmodel onder de opbouwcampers. Hier wordt dan ook wel de hoogste prijs voor betaald. Een integraal biedt door de beschikbare ruimte in de camper veel mogelijkheden als het gaat om verschillende indelingen. Zo is er een hefbed mogelijk, terwijl de zitgroep tegelijkertijd te gebruiken is.

CAMPER AANBOD

Alkoof camper

De letterlijke betekenis van het woord alkoof is een kleine raamloze zijkamer, die vaak gebruikt wordt als slaapkamer. Een alkoof camper is dan ook een camper met zo’n extra slaapruimte boven de cabine die via een trappetje te bereiken is. Bij een grote alkoof camper zijn veel slaap- en zitplaatsen mogelijk, terwijl een alkoof camper zonder vastbed juist weer heel erg compact kan zijn. Door de hoge opbouw is de camper wel minder wendbaar, heeft hij vaak een iets hoger verbruik en zijn de rij eigenschappen iets minder. Daarnaast is de kijkhoek vanuit de cabine door de alkoof beperkt.

De alkoof camper heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit ingeleverd, waardoor de prijs van een alkoof camper steeds gunstiger wordt.

CAMPER AANBOD

Meer informatie over campers