Een hoge of lage wandelschoen?

Hoge of lage wandelschoenen, welke moet je kiezen? Er zijn verschillende redenen waarom wandelaars voor een hoge of lage wandelschoen kiezen. Denk hierbij aan het soort terrein dat bewandeld wordt, de weersomstandigheden en ook of extra steun aan de enkel gewenst is ja of nee.

Hoge Wandelschoenen

Hoge wandelschoenen beschermen tegen water, hoog gras, takjes, zand en steentjes en bieden veel steun aan de enkel, zitten stevig en zijn daarom ideaal voor wandelingen op ongelijk en zanderig terrein. Omdat ze steviger zijn, zijn ze ook wat zwaarder. Hoge wandelschoenen zijn daarnaast over het algemeen warmer waardoor ze vaak gebruikt worden bij kouder en slechter weer. Om blaren te voorkomen is het bij hoge wandelschoenen belangrijk dat de pasvorm goed is.

Als u zwakke enkels heeft of van plan bent om op zwaar terrein te gaan lopen, zullen wij u altijd een hoge wandelschoen adviseren.

Lage wandelschoenen

Lage wandelschoenen zitten meestal meteen comfortabel, zijn lichter en lopen daarom ook lichter. Ze zijn ideaal voor dagelijkse wandelingen op egaal terrein en ook te gebruiken voor vele outdooractiviteiten. Ook zijn ze een stukje cooler en ademen ze beter, waardoor ze vaak gekozen worden bij wandelingen met droger en warmer weer. Lage wandelschoenen geven daarentegen wel minder steun en er kunnen gemakkelijk steentjes of zand in de schoen belanden.