Wandelen is gezond, trek er dus lekker op uit!

Wandelen is gezond, trek er dus lekker op uit!

In deze onzekere tijd is het belangrijk dat we fysiek en mentaal gezond blijven. Gelukkig mogen we nog naar buiten en, mits we alle voorschriften in acht nemen, kunnen we in onze mooie streek prachtige wandelingen maken.

De Japanse arts  Yoshiro Hatano toonde aan dat mensen die dagelijks voldoende bewegen een betere gezondheid hebben. Hij kwam tot de conclusie dat we gemiddeld 6000 stappen per dag moeten zetten. Om echter gezond te leven zouden we het er eigenlijk 10.000 moeten zijn. 4000 stappen komt overeen met een half uur stevig doorwandelen.

De voordelen van wandelen zijn er vele:

  • Geen of nauwelijks blessures
  • Lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes en osteoporose
  • Betere bloedcirculatie. immuniteit en cholesterol
  • Minder stress
  • Betere nachtrust

We hebben een schitterend voorjaar, de natuur ziet er prachtig uit en de zon laat zich uitbundig zien. In de Bollenstreek is het nog nooit zo rustig geweest. De toeristen blijven thuis, er gaat nog maar nauwelijks een vliegtuig over en het lijkt wel of de vogels harder fluiten als gewoonlijk.

We mogen niet ver van huis maar ga eens wandelen in uw eigen omgeving. Wellicht ziet u nu dingen die u nooit eerder zijn opgevallen. Bent u niet zo’n wandelaar ga het dan vooral eens proberen, geef het eens kans! U zult zien dat u er een blijer en fitter mens van wordt.

Wordt u enthousiast van het wandelen en wilt u dat vaker gaan doen, dan zijn een paar goeie wandelschoenen een must. Bij De Jong Recreatie hebben wij al jaren een uitgebreide collectie wandelschoenen.

Aanbod wandelschoenen
Wilt u meer weten?
Lockdown openingstijden
Lockdown openingstijden

Klik hier voor alle informatie over de maatregelen en openingstijden!