Comfortabel in het winterseizoen: uitleg van het drie lagen kleding systeem

Comfortabel in het winterseizoen: uitleg van het drie lagen kleding systeem

Het drie lagen systeem bestaat uit een zweet afvoerende laag, isolerende laag en een beschermende laag. De eerste laag is de zweet afvoerende laag en tevens de eerste warmte laag. Deze laag bestaat uit thermokleding, denk hierbij aan een thermoshirt- en broek. De tweede laag is een isolerende laag en bestaat met name uit warme dagelijkse kleding, bijvoorbeeld een sweater, fleecevest of een warme trui. De derde laag is de beschermende laag, deze laag bestaat uit een jas welke comfortabel, warm en wind- en regenbestendig is. Daarnaast kunt u bij de beschermende laag ook denken aan comfortabele broek, welke afgestemd is op uw omgeving. Door dit drie lagen systeem hoeft u zich geen zorgen te maken over kou of winterse weersomstandigheden en kunt u optimaal genieten van uw buitenactiviteit.

Assortiment outdoorkleding

Bekijk hier de uitleg van het drie lagen systeem

In deze video demonstreert Johnno hoe je optimaal gebruik kan maken van het drie lagen systeem in een koud gebied als Lapland. Zoals Johnno in de video uitlegt heeft hij drie lagen aan en vertelt hij waaruit deze drie lagen bestaan.

Assortiment outdoorkleding

De eerste laag van Johnno

Begin met een basislaag van thermo-ondergoed om het transpiratievocht af te voeren en het voorkomt dat het lichaam snel afkoelt. Johnno draagt thermo ondergoed van Ten Cate. Wanneer je dit shirt direct op de huid draagt, zorgt dit voor optimale isolatie. Daarnaast zorgt de Viloft kwaliteit ervoor dat vocht wordt opgenomen en naar buiten wordt getransporteerd, waar het verdampt. Hierdoor blijf je droog en warm tijdens koude omstandigheden. De Thermo Viloft collectie voor heren is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Het shirt wat hij draagt is een Ten Cate Thermo Men V-neck Long Sleeve, adviesprijs 31,- euro. Het is ook fijn om een thermo broek onder je kleding te dragen, zo blijf je lekker warm.

Ten Cate Thermokleding

De tweede laag van Johnno

Trek hierover een fleece of trui aan voor de isolatielaag. Dit beschermt tegen de kou en voert het door de 1e laag afgevoerde vocht verder naar buiten af. Johnno draagt een Sky Thermal longsleeve van Jack Wolfskin. Het luchtige shirt neemt transpiratievocht bijzonder goed op van de huid en laat het naar buiten toe ontsnappen. Het is een functioneel shirt die elastisch, vochtregulerend en sneldrogend is. Het shirt is van een gemêleerde, sneldrogende stof met actieve vochtregulatie. Adviesprijs 24,99,-.

Thermal longsleeve van Jack Wolfskin

De derde laag van Johnno

Doe een water- en windbestendige jas hierover aan. Deze 3e laag is verantwoordelijk voor het beschermen tegen regen en wind. Is het grotendeels droog buiten? Dan zijn softshells een comfortabele keuze. Met een goed gevoerde winterwandelbroek wandel je ook veel fijner.
Johnno draagt een Glaciel Canyon Parka jas van Jack Wolfskin in de kleur Bonsai Green. Adviesprijs 299,- bij DE JONG 209,99,-. Als je op je winterreizen in streken met zeer lage temperaturen belandt, dan neem je het beste de GLACIER CANYON PARKA mee. Want die is robuust en bijzonder warm gevoerd met onze gerecyclede MICROGUARD-wattering. Zoals dat hoort voor een echte parka hebben we de GLACIER CANYON voorzien van een heleboel zakken. Daarin kun je gemakkelijk je portefeuille, je smartphone en je handschoenen kwijt.
Tegen regen en wind beschermt je het TEXAPORE-buitenmateriaal. In deze robuuste OXFORD-variant is het probleemloos bestand tegen de riemen van je tas of je rugzak. En als het droog blijft, kun je de capuchon er eenvoudig afhalen

Jack Wolfskin Glacier Canyon Parka
Gerelateerde artikelen
Wilt u meer weten?
Aanbiedingen op de Voortenten & Luifels
Aanbiedingen op de Voortenten & Luifels

Wij hebben meerdere Voortenten & Luifels in diverse maten zeer scherp geprijsdBekijk hier de aanbiedingen op de Voortenten & Luifels.

Wij laten u snel weten of de wijziging gelukt is via e-mail
Pdf icons created by Good Ware - Flaticon