Caravanclubs in Nederland

Caravanclubs in Nederland

Er zijn veel verschillende caravanclubs in Nederland. De bekendste caravanclubs en de clubs van onze eigen merken vindt u hieronder. U kunt er vaak leuke uitstapjes op vinden of andere weetjes over de caravan die u heeft.

Stichting Vrije Recreatie

Steeds meer recreanten zoeken voor hun vakantie een verblijfplaats in een landelijke omgeving. De rust van het platteland en het contact met het boerenleven en met de dieren op de boerderij wordt door velen geprefereerd boven een verblijf op de grotere, commerciële campings.

Nederlandse Caravan Club

De Nederlandse Caravan Club (NCC) is een vereniging van  enthousiaste en actieve caravan–gebruikers. De vereniging richt zich op het stimuleren van toeristisch gebruik van de caravan, binnen en buiten Nederland.

Eriba caravanclubs

Eriba HYMER Club Nederland

In 1981 is de Eriba Club Nederland opgericht. De club is er voor bezitters van een Eriba caravan en telt op dit moment ruim een honderdtal enthousiaste leden die verspreid over het gehele land wonen.

Club van Eriba Rijders 

Onze club is opgericht in 1980 door een aantal enthousiaste Eriba eigenaren en bestaat uit ongeveer vijfendertig equipes. Met zijn allen maken we er elk jaar weer een goed kampeerjaar van met interessante bijeenkomsten.

Om lid te kunnen worden is het een voorwaarde om een Eriba-/HYMER caravan of camper te hebben. Het clubblad van de Club van Eriba rijders ”Ons Hefdak” wordt zes keer keer per jaar uitgegeven.

Fendt Caravanclub Nederland

De Fendt Caravan Club Nederland is in 1995 opgericht en telt momenteel zo’n 200 leden. Ieder jaar organiseren zij leden weekenden en reizen in Nederland, maar ook door heel Europa. Het gaat de leden van de FCCN erom samen meer te genieten van kamperen en het samen op reis te gaan.

Hobby Caravan Club Nederland

De H.C.C. is een niet al te grote landelijke club van Hobby caravanbezitters. De leden bestaan voornamelijk uit echtparen in de 2e helft van het leven. Het doel van de H.C.C. is het bevorderen van het gebruik van de caravan. Hiervoor organiseren zij 3 à 4 kampeerweekenden in Nederland en één buitenlandse reis per jaar. Om toerbeurt en op vrijwillige basis zijn twee echtparen de organisatoren van deze reis.

Bürstner caravanclub

Wanneer u in het bezit bent van een Bürstner Caravan / Camper of u denkt er één aan te schaffen, dan wilt u er ook zoveel mogelijk van genieten. In 1985 heeft een aantal enthousiaste Bürstnerbezitters de Bürstner Club Nederland (BCN) opgericht.
De BCN is qua samenstelling zeer gevarieerd. Er zijn vutters, gepensioneerden maar ook gezinnen met kinderen lid. We hebben ook sportievelingen, knutselaars en uitslapers. Er zijn ook leden met splinternieuwe Bürstners, maar ook met gedateerde.

Oldtimer Caravan Club

De Oldtimer Caravan Club kortweg O.C.C. genoemd is een vereniging van bezitters van kampeerwagens van 25 jaar of ouder. Het doel van de leden van de Oldtimer Caravan Club is om de oudere kampeerwagens in goede, kampeerwaardige gebruiksklare en verkeersveilige conditie te houden. Dus niet oppoetsen en in de showroom zetten, maar gewoon er mee kamperen.

O.O.C. organiseert bijeenkomsten en weekenden, in binnen en buitenland, zowel gewone kampeerweekenden alsmede culturele- informatieve- sociale- en technische bijeenkomsten waarbij het contact van de leden onderling met elkaar voorop staat, mede vanwege de overdracht van kennis en eventuele daadwerkelijke hulp en advies aan elkaar.

 

Gerelateerde artikelen
Wilt u meer weten?