Camper clubs

Camperclubs

Zoals er bij veel automerken een club bestaat, bestaat dit ook bij campers en caravans. De verschillende clubs zijn op verschillende manieren opgebouwd. Waar bij de ene club de doelstelling voornamelijk bestaat uit het organiseren van leuke uitstapjes met andere die als kenmerk hebben een zelfde merk camper of caravan of juist allemaal camperaars zijn is een andere club uitgegroeid tot een belangen vereniging die naast het organiseren van leuke uitstapjes ook andere zaken behartigd.

Camper Club Nederland

Is met recht èèn van de gezelligste en campervriendelijkste camperclub van Nederland! De club wordt bestuurd door vrijwilligers en heeft diverse commissies waarvan de leden zich- ook op vrijwillige basis- inzetten.

Nederlandse Kampeerauto Club

De NKC Nederlandse Kampeerauto Club is de grootste vereniging voor camperaars. Specifiek kenmerk van de NKC is dat zij niet merk gebonden zijn. Om lid te worden van de NKC is het niet noodzakelijk om al een camper te bezitten.

De Club van Eriba rijders

Hymer kent in Nederland geen eigen club. De Club van Eriba rijders is echter een vereniging voor alle bezitters van producten uit het Eriba – Hymer concern. Zowel bezitters van een Eriba caravan als van een Hymer camper zijn bij de club welkom.

Stichting Vrije Recreatie

Steeds meer recreanten zoeken voor hun vakantie een verblijfplaats in een landelijke omgeving. De rust van het platteland en het kontakt met het boerenleven en met de dieren op de boerderij wordt door velen geprefereerd boven een verblijf op de grote, onpersoonlijke en commerciële campings