Camino Clean Up: #7 ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kledingkeuzes'

Camino Clean Up: #7 ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kledingkeuzes'

De hittegolf met een strakblauwe lucht is verdreven door een regenachtige wolkendeken. Een welkome afwisseling na een lange zweterige periode waarbij mijn watermanagement een prioriteit had gedurende de dag. De dagen beginnen donker, grijs en nat. Gelukkig ben ik met een goede kledingkeuze op pad gestuurd door DE JONG Kampeer & Recreatie en kan ik fluitend de regen tegemoet, met het motto: 'Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kledingkeuzes'. De regenjas van Jack Wolfskin is net zo regenbestendig en ademend als mijn 42 jaar oude camper. Ik voel me dus helemaal thuis in deze heerlijke jas!

Er stond 25 kilometer op de planning, waarbij er 20mm regen zou gaan vallen in de middag. Hoeveel vertrouwen ik ook heb in mijn regenjas, loop ik toch liever droog. Die dag koos ik ervoor om (voor het eerst en met pijn in mijn hart) geen zwerfafval op te ruimen. Om voor de regen uit te lopen had ik de turbo aangezet en kon ik goed testen hoeveel tijd ik nou werkelijk aan mijn project besteed. Een mooie test: Deze dag kwam ik nog voor 13:00 uur op plaats van bestemming. Ik had er 5 uurtjes over gedaan om 25km te lopen door een prachtig heuvelachtig landschap.

Ik ben erachter gekomen dat het niet veel zoveel uitmaakt hoeveel kilometer ik wil lopen voor de tijd die ik eraan besteed. Als het 15km is die dag, ruim ik dubbel zoveel zwerfafval op. Minder energie aan hiken = meer energie aan extra bukken voor plastic. Als het 30km of meer is, dan raap ik stuk minder vuilnis op. Die energie kan ik goed gebruiken voor de lange afstanden. Normaal gesproken begin ik rond zonsopkomst (8 uur) en kom ik dus altijd zo tussen 17:00/ 18:00 uur aan op mijn bestemming. Mijn Camino Cleaning Project kost me dus ongeveer 4 of 5 uur per dag!

Gelukkig staat daar heel veel waardering tegenover. Niet alleen in de vorm van de materiele steun (DE JONG), de financiële steun (crowdfunding) en de mentale steun (alle lieve reacties die ik krijg), maar ook door de leuke en motiverende ervaringen met de lokale bevolking. Mijn ‘man bijt hond’ acties zijn in 90% van de gevallen een groot succes! De mensen reageren erg enthousiast en zijn maar wat blij dat iemand hun omgeving heeft schoon gemaakt. Zo ook de 2 oudere dames die op hun terras een bakkie koffie zaten te doen.

Na een prachtige, lange en zware bergbeklimming zaten de schoondochter (67) en schoonmoeder (87) wat te kletsen in hun badjas, toen ik met een lege maag een praatje aanknoopte. Liefdevol hoorden ze mijn verhaal aan en na wat heen en weer gekakel (mijn Spaans is blijkbaar nog niet helemaal duidelijk) liep de schoondochter naar haar keuken om een stokbrood te halen met tonijn, Mayonaise, tomaat, Pepsi en 2 stuks fruit voor later. Na een uur lang lekker met de dames te hebben gelunched, vervolgde ik mijn weg weer voor de overige 15 kilometer die nog op de planning stond.

De Camino tussen Santander en Oviedo brengt me langs de mooiste baaitjes, op de ruigste cliffs, de hoogste bergen en de indrukwekkendste tropische regenwouden. Elke dag geniet ik meer van al het moois dat voorbijkomt in deze hele trage en langen bioscoop des levens. Een schouwspel waar ik niet aan voorbij wil gaan en zo lang mogelijk in wil blijven hangen als een van de hoofdrolspelers in dit Noord-Spaanse decor.

Ik kan dit leven, deze acties om de wereld een stukje mooier achter te laten als ik het nu gevonden heb nog wel even volhouden. Dat gaat een stuk makkelijk als ik daar ook de financiële ondersteuning voor krijg en voel dat ik gedragen word door een breed publiek. Als jij wilt bijdragen aan een mooiere en schonere wereld en geniet van mijn verhalen dan kan je mij steunen via mijn crowdfunding en ik zie jullie graag verschijnen via mijn social media waar ik nog veel meer ga delen over deze actie.

Instagram: @Derek.slot_why.not
Facebook: @WhyNot.top

Crowdfunding pagina
Gerelateerde artikelen
Wilt u meer weten?
50 jarig jubileum win- en kortingsacties oktober
50 jarig jubileum win- en kortingsacties oktober

50 jarig jubileum win- en kortingsacties
Het is feest! DE JONG Kampeer & Recreatie bestaat 50 jaar! Graag vieren wij deze mijlpaal samen met u. Wij hebben t/m okt. iedere maand winacties en aanbiedingen. Meedoen met de winacties? Leuk! Houd onze nieuwsbrief en socials in de gaten. De winactie van de maand oktober staat al op Facebook en Instagram. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dat kan hier

Via de blog op onze website leest u meer informatie hoe u aan de winacties kunt meedoen en hoe u van onze aanbiedingen kunt profiteren.

 

- WINACTIE DE JONG 50 JAAR OKTOBER

De hoofdprijs van de maand oktober is de E-4Motion Mini Elektrische Vouwfiets t.w.v. € 1.041!