Camino Clean Up: #1 De wereld schoner achterlaten

Camino Clean Up: #1 De wereld schoner achterlaten

Ik heb een bijzonder plan dat ik samen met DE JONG Kampeer & Recreatie de wereld in wil schieten. Als jij vrijheid, duurzaamheid, avontuur en natuur hoog in het vaandel hebt staan, dan zal je dit project zeker willen steunen en extra kracht bijzetten! Onderstaand lees je meer over mijn plannen om de wereld schoner achter te laten, hoe je mij kan steunen en waarom ik dit initiatief ben gestart.

Even voorstellen

Ik ben Derek van der Slot. Een 34-jarige sociale creatieveling uit De Zilk die het beste voor heeft met de natuur en de mensen om mij heen. Ik heb mij in het verleden vaak ingezet voor goede doelen en sociale evenementen in de regio. De afgelopen jaren heb ik veel gereisd, en hiermee vele avonturen aangegaan. Die ervaringen ga ik combineren in het project dat ik nu opzet: 'The Social Garbage' Pelgrim. 

Motivatie

Wandelen is de snelst groeiende vrijetijdsactiviteit van 11 miljoen Nederlanders. Ik zie steeds meer zwerfafval tijdens het wandelen; ik raap het altijd op en gooi het in de eerstvolgende prullenbak. Het lijkt alleen wel dat ik de enige ben die dit doet. Voor velen is het nog geen gewoonte en daar wil ik graag verandering in brengen. Om mensen te inspireren is deze bedevaartstocht, met mijn ervaringen en ontmoetingen met de lokale bevolking, te volgen via mijn social mediakanalen.

Doel

Op een leuke en sociale manier bewustwording creëren, zodat meer mensen geïnspireerd worden om tijdens het wandelen vuilnis te verzamelen en zich op deze manier inzetten voor een schonere en duurzamere wereld. Daar heb ik een ludieke actie voor bedacht: Op een ‘Man bijt hond’-achtige manier bel ik aan bij een huis op de route om mijn volle vuilniszak aan te bieden in ruil voor een ‘iets’. Dat mag een bedankje zijn, een knuffel, een glas water, een lollie, een maaltijd, een douche, een overnachting of iets anders dat zij mij willen aanbieden. Op die manier kom ik bij veel mensen aan tafel, wat een garantie is voor avontuur en mooie, ontroerende en leuke momenten die ik graag met de wereld deel. 

Ik zal wekelijks een blog schrijven over de avonturen die ik heb meegemaakt tijdens mijn tocht. Ook ga ik dit avontuur uitgebreid vastleggen in leuke, boeiende en inspirerende filmpjes die op Instagram en Facebook geplaatst worden om daarmee zoveel mogelijk mensen te inspireren. 

 

~Derek van der Slot

Crowdfunding

Via mijn 'gofundme' crowdfunding pagina kunnen mensen mij financieel steunen, welke ik ga gebruiken voor 3 doelen: 

  • ⅓ van het bedrag ondersteunt de Nederlandse NGO: Just Diggit. Samen met lokale partners in Oost-Afrika passen ze eenvoudige, bewezen technieken toe om regenwater beter vast te houden wordt, bodem te verbeteren en zo te vergroenen. Dit leidt tot meer plantengroei en meer planten leiden weer tot een koelere omgeving en meer neerslag. De opwarming van de aarde én de oprukkende Sahara wordt een halt toegeroepen.
  • ⅓ van het bedrag stort ik in een stichting om sustainable projecten te gaan opzetten zoals ‘The Social Garbage’. Maar ook mijn droom om een Sustainable Eco Camp op te gaan zetten in de natuur waar ik elke bezoeker verplicht is om zijn eigen boom te planten in Spanje/Portugal om de verwoestijning hier ook tegen te gaan.
  • ⅓ van het bedrag gebruik ik om mijn minimalistische leven (in mijn camper) te kunnen onderhouden en vaker dit soort initiatieven op te gaan zetten. Omdat ik geen vaste lasten heb, heb ik niet veel nodig om van te leven.

 

Wilt u ook bijdragen aan dit project? Doneer nu!
Gerelateerde artikelen
Wilt u meer weten?
Maandag gesloten van 16 september t/m 14 maart.
Maandag gesloten van 16 september t/m 14 maart.

Vanaf 16 september t/m 14 maart is de showroom en de winkel op maandag gesloten. Bekijk hier onze openingstijden voor het najaar- en winterperiode