Een vochtmeting van uw camper of caravan, waarom is dat nodig?

Vocht is een grote vijand van caravan en camper. Als vocht in vloer, wanden of dak indringt, kan het vocht er namelijk voor zorgen dat de houten onderdelen van de caravan of camper gaan rotten, waardoor grote schade ontstaat.

Om eventueel indringen van vocht op tijd te detecteren, is het verstandig om regelmatig een vochtmeting uit te laten voeren. Ook caravan en camper fabrikanten dringen hier vanuit de garantievoorwaarden op aan. Uiteraard dient er ook een vochtmeting uitgevoerd te worden als er bijvoorbeeld vochtkringen in de caravan of camper aanwezig zijn, er sprake is van schimmelvorming of de wandbedekking loslaat.

Indien de caravan of camper gedurende de overwintering overdekt (en daarmee droog) heeft gestaan, kan de vochtmeting het best in het najaar uitgevoerd worden. In combinatie met een onderhoudsbeurt, zal de caravan dan in optimale conditie weer in de stalling geplaatst worden. Indien de caravan of camper altijd buiten staat, maakt het niet uit wanneer de vocht meting uitgevoerd zal worden. Voor de vochtmeting plaats zal vinden, dienen kasten en dergelijke leeggemaakt te worden, zodat de monteur overal goed bij kan.

Bij de vochtmeting worden plekken zoals de wanden, vloer en het dak met behulp van een vochtmeter gecontroleerd op vocht. Wanneer er vocht gedetecteerd wordt is het verstandig om een uitgebreide vochtmeting uit te laten voeren.