Condens of vocht tussen de ramen in uw camper of caravan, hier leest u waarom..

Heeft u condens tussen de ramen in uw camper of caravan? Geen zorgen, dit is verklaarbaar en betekent niet meteen dat uw raam vervangen hoeft te worden! Lees hieronder meer.

De dubbelwandige vensters in uw camper of caravan zijn vervaardigd van hoogwaardige gegoten acrylaat (PMMA). Dit materiaal heeft vele voordelen op het gebied van isolatie, gewichtsbesparing en mogelijkheden op het gebied van design.

Acrylaat heeft ook als eigenschap dat het, zij het in zeer geringe mate, diffuus is (lucht en vocht door laat). Als gevolg daarvan kan de lucht, die zich tussen de binnen- en de buitenruit bevindt, een kleine hoeveelheid vocht bevatten. Dit vocht kan bij snelle temperatuurwijzigingen en een hoge luchtvochtigheid condenseren. In dat geval slaat het vocht in de vorm van zeer kleine druppeltjes neer op het koudste oppervlak, meestal de buitenruit. Dit is een natuurkundig verschijnsel en betekent niet dat het venster lek is. Het venster hoeft dan ook niet te worden vervangen. Na enige tijd trekt deze condens altijd vanzelf weer weg.

Zowel in de wintermaanden als in de zomermaanden kan het voorkomen dat u daarom wat condens in u raam ziet. Maakt u zich geen zorgen, dit trekt vanzelf weer weg! Condens kan worden voorkomen door het voertuig altijd goed te ventileren.