#Bollenstreekwandeling2023 - Door DE JONG Kampeer & Recreatie

Introductie

Ook dit jaar hebben wij voor onze wandelgroep op Facebook "Wandelen en foto's in de bollenstreek (en omgeving)", een wandelroute door de Bollenstreek uitgestippeld, die langs vele mooie velden trekt met een mix van narcissen, hyacinten en tulpen. Trek dus weer je wandelschoenen aan en geniet van al het moois dat je tegenkomt. Er zijn weer verschillende afstanden, waardoor je zelf de afstand kan kiezen. Daarnaast is er dit jaar zelfs een extra route die door het duin gaat, speciaal gemaakt door een boswachter. Op de verschillende (bollen)routes kan er worden gestopt om een hapje en/of drankje te halen, gebruik te maken van het toilet en zijn er leuke activiteiten/hoogtepunten. Hoe langer de afstand, hoe meer activiteiten/ hoogtepunten je langs komt. Onderaan de verschillende routes is ook te zien of de route volledig autoluw is of dat er soms op enkele gedeeltes helaas gebruik moet worden gemaakt van een weg/fietspad. Daarnaast zijn honden op bepaalde gedeeltes verboden. Tot slot zijn er diverse mogelijkheden om langs de route te parkeren. Je bepaalt daardoor zelf waar en wanneer je met de route begint.

Respect the flowers, enjoy our pride!

Het is belangrijk dat je nooit de bloemen in gaat! Een foto voor de velden mag, maar ga de velden zelf niet in! Je kan de bollen/bloemen stuk lopen of ziektes verspreiden. Geniet van al het moois, maar ga er met respect mee om. Dit houdt het voor de bollenkwekers ook leuk. Wil je wel de bloemen in? Ga dan naar één van de activiteiten/ hoogtepunten die langs de route te vinden zijn.

Welke afstand ga je lopen tijdens de #Bollenstreekwandeling2023

Bloemen in de Bollenstreek

De Bollenstreek is van oudsher de plek waar de streek, afhankelijk van het weer, van eind maart tot eind mei volop in bloei staat. In de Bollenstreek vind je in deze periode hyacinten, narcissen en tulpen. Over het algemeen staan eerst de narcissen in bloei, daarna de hyacinten en dan de tulpen. Vaak kan je tot het einde van het seizoen nog genieten van enkele laatbloeiende tulpenvelden. Via onderstaande button leggen we jullie graag meer uit over de bekendste lentebloemen van deze streek!

Bloemen in de Bollenstreek

Activiteiten/hoogtepunten en restaurants

Op de route zijn een aantal leuke activiteiten/hoogtepunten en restaurants te vinden. Veel van deze punten zijn zowel een restaurant, als een activiteit/hoogtepunt en beschikken in sommige gevallen ook over een toilet. Per wandelroute kunnen de activiteiten/hoogtepunten en restaurants verschillend zijn. Door op de afstand te klikken zie je welke activiteiten/hoogtepunten, restaurants en toiletten je op de route tegen kan komen.

Activiteiten/hoogtepunten en restaurants

Word lid van "Wandelen en foto's in de bollenstreek (en omgeving)"

In de Facebookgroep “Wandelen en foto’s in de bollenstreek (en omgeving)” die twee jaar geleden door ons is opgericht, worden dagelijks leuke foto's en wandelroutes gedeeld. Wij zijn deze groep begonnen om wandelaars uit de bollenstreek bij elkaar te brengen en het wandelen in de bollenstreek te promoten. Leden van de groep kunnen nieuwe wandelmaatjes vinden, wandelroutes en foto’s delen, elkaar motiveren om erop uit te trekken en waar nodig elkaar op de hoogte houden van de drukte in de wandelgebieden.

Trek jij er ook regelmatig op uit om te gaan wandelen? Meld je dan nu aan via onderstaande knop.

Bekijk de groep op Facebook
Gerelateerde artikelen
Wilt u meer weten?
Wij laten u snel weten of de wijziging gelukt is via e-mail
Pdf icons created by Good Ware - Flaticon