14km Wandelroute #Bollenstreekwandeling2023

Tijdens de 14km wandelroute loop je de langste afstand van de #Bollenstreekwandeling2023. Tijdens deze wandeling loop je langs vele mooie bollenvelden in de omgeving tussen De Zilk - Noordwijkerhout. 

 

Respect the flowers, enjoy our pride!

Het is belangrijk dat je nooit de bloemen in gaat! Een foto voor de velden mag, maar ga de velden zelf niet in! Je kan de bollen/bloemen stuk lopen of ziektes verspreiden. Geniet van al het moois, maar ga er met respect mee om. Dit houdt het voor de bollenkwekers ook leuk. Wil je wel de bloemen in? Ga dan naar één van de activiteiten die langs de route te vinden is.

14km Wandelroute kaart

De 14km wandelroute van de #Bollenstreekwandeling2023 is hieronder te bekijken. Je kan inzoomen om alles wat beter te bekijken. Wil je hem helemaal groot in beeld? Gebruik dan de gele knop "Bekijk 14 km wandelroute in Google Maps" onder het kaartje. Ook kan je de routebeschrijving downloaden om mee te nemen tijdens de wandeling.

 

Bekijk 14km Wandelroute in Google Maps

Legenda

In de legenda vind je een uitleg van de diverse icoontjes die in de kaart gebruikt worden. Onder de legenda vind je meer informatie over de verschillende bloemen, restaurants, parkeerplaatsen, maar ook van de hoogtepunten/activiteiten.

Wandelknooppunten
Parkeerplaatsen
Velden met tulpen
Velden met narcissen
Velden met hyacinten
Hoogtepunten/activiteiten
Restaurant/takeaway
Toilet


Download Routebeschrijving 14km Wandelroute

Wandelroute en knooppunten

Aan de hand van knooppunten is er door heel Nederland een wandelnetwerk uitgelegd die door Wandelnet wordt beheerd. Ook de Bollenstreek kent zo'n netwerk van knooppunten die bij elkaar goed is voor 100 kilometer wandelen. Elk knooppunt heeft zijn eigen paaltje met nummer, die er voor zorgt dat je van te voren van paaltje naar paaltje een route uit kan stippelen.

Wij hebben dit voor jullie al gedaan, met een paar kleine aanpassingen om ervoor te zorgen dat je het beste van de streek te zien krijgt en je bijna continu langs prachtige velden loopt. Het is geen vaste route, dus je kan zelf bepalen tot in hoeverre je onze route volgt, of dat je je eigen plan trekt.

Hoogtepunten op deze route

Tijdens de 14km route kom je langs de volgende hoogtepunten/ activiteiten:

- The Tulip Barn*
- Tulip Experience Amsterdam
- Landgoed Tespelduyn
- Pluktuin S. Pennings
- Café - Restaurant de Ruigenhoek
- Het Tussenstation Lisse
- Trekpontje Noorder Leidsevaart
- De Jong Kampeer & Recreatie
- Meerdere bollenvelden met narcissen, hyacinten en tulpen

*Door 3km aan je wandeling toe te voegen loop je ook heen en weer naar de Tulip Barn. De weg naar The Tulip Barn loop je het grootste gedeelte over de stoep, maar zeker in het toeristenseizoen kan de rijweg naar The Tulip Barn erg druk worden met auto's. Aangekomen bij The Tulip Barn vind je een mooi tulpenveld, waar wel foto's gemaakt mag worden tussen de tulpen. Dit komt doordat er een speciaal tulpenveld aangelegd is, zodat bezoekers niet door de andere velden gaan lopen. Zeker een aanrader dus! Houd er wel rekening mee dat je voor het betreden van het tulpenveld een kaartje dient te kopen.

Lees meer over de hoogtepunten

Bloemen in de Bollenstreek

De Bollenstreek is van oudsher de plek waar de streek, afhankelijk van het weer, van eind maart tot eind mei volop in bloei staat. In de Bollenstreek vind je in deze periode hyacinten, narcissen en tulpen. Over het algemeen staan eerst de narcissen in bloei, daarna de hyacinten en dan de tulpen. Vaak kan je tot het einde van het seizoen nog genieten van enkele laatbloeiende tulpenvelden. Via onderstaande button leggen we jullie graag meer uit over de bekendste lentebloemen van deze streek!

Meer informatie over tulpen, hyacinten en narcissen

Parkeren

Parkeren op deze 14 km route kan op één van de aangegeven plekken in het kaartje. Hiervoor is toestemming gevraagd aan de eigenaren van de parkeerterreinen. Mits het niet te druk wordt, mag er van deze parkeerplaatsen gebruik worden gemaakt.

H. Hart van Jezuskerk
Beeklaan 13, 2191 AB De Zilk
Toeristisch overstappunt (TOP)
Stationsweg, 2161 AM Lisse
DE JONG Kampeer & Recreatie
Beeklaan 18a, 2191 AB De Zilk
The Tulip Barn
3e Loosterweg 130, 2182 CX Hillegom
Amsterdamse Waterleidingduinen
Joppeweg 1, 2191 AW De Zilk
Let op, betaald parkeren!
De Ruigenhoek
Herenweg 444, 2211 VJ Noordwijkerhout
Parkeren tegenover De Ruigenhoek

Route

Afhankelijk van waar je parkeert, begin je de route. Dit kan dus op ieder punt van de route. Volg de paaltjes, maar let op! Wij raden iedereen aan om vanaf paaltje 26 onder het viaduct door te lopen. Op deze manier kom je langs een aantal prachtige bloemenvelden en de Pluktuin van S. Pennings. Vervolgens sla je dan aan het einde van de Oosterduinseweg, rechtsaf onder het viaduct door de Delfweg op en loop je rechtdoor tot de Tulip Experience Amsterdam. Daar kan je even stoppen of direct de Zilkerbinnenweg op.

Tijdens deze 14km route loopt u af en toe langs de weg/ het fietspad, wij hebben zo veel mogelijk rekening proberen te houden met autoluwe- en rustige wegen. Helaas is dit, voor deze afstand, niet geheel mogelijk. Daarnaast zijn de vrijgegeven bollenvelden voor 'Wandelnet Bollenstreek' verboden voor honden. 

Wilt u meer weten?
Wij laten u snel weten of de wijziging gelukt is via e-mail
Pdf icons created by Good Ware - Flaticon