Onderhoud campers

Als u slecht een aantal weken per jaar met de camper op vakantie gaat, staat u er misschien niet direct bij stil dat een camper regelmatig onderhoud nodig heeft. Ook dan is goed onderhoud echter heel belangrijk. Stilstand (in de stalling of op de camping) is ook achteruitgang en de hoge temperaturen, files, lange rijafstanden en bergachtige gebieden vragen veel van de techniek.

Net als voor personenauto’s gelden voor camper wettelijke regels voor de APK. Dit betekent dat uw camper periodiek APK gekeurd moet worden. Bij de APK wordt de opbouw van de camper echter niet gecontroleerd. Voor dit gedeelte van de camper kunt u bij ons een BOVAG Onderhoudsbeurt van uw camper laten uitvoeren. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt de camper op ruim 30 verschillende punten gekeurd.

BOVAG onderhoudsbeurt camper

Tijdens de BOVAG Camper Onderhoudsbeurt worden de camper opbouw, elektra en gasinstallatie uitgebreid gecontroleerd. Ook wordt er een globale vochtmeting gedaan. Aan deze vochtmeting kunnen geen rechten worden ontleend zoals bedoeld in de garantievoorwaarden van de fabrikant. Hiervoor bieden wij een uitgebreide vochtinspectie aan die tegen een meerprijs tegelijkertijd met de onderhoudsbeurt kan worden gedaan.

Campers

Onderhoudsbeurt camper opbouw

Onderhoudsbeurt camper opbouw exclusief motorisch deel *220,00


Standaard wordt €4,95 milieukosten en €4,25 klein materiaal in rekening gebracht.

*Tijdens de onderhoudsbeurt vindt een globale vochtinspectie plaats, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend zoals bedoeld in de voorwaarden van de fabrikant. Om aan de garantievoorwaarden van de fabrikant te voldoen is een uitgebreidere vochtinspectie nodig. De prijs van een dergelijke vochtinspectie staat hieronder per fabrikant aangegeven.

Vochtinspectie camper volgens garantievoorwaarden fabrikant

Bovag / Bürstner (meerjarig garantieplan)72,50
Bovag / Bürstner (meerjarig garantieplan) in combinatie met onderhoudsbeurt45,00
Hymer / Carado (meerjarig garantieplan)95,50
Hymer / Carado (meerjarig garantieplan) in combinatie met onderhoudsbeurt67,50

Onderhoud van het autotechnische deel (APK)

Het autotechnische deel kunt u laten uitvoeren bij de erkende merkdealer van het betreffende voertuig. Ook kan u bij hem terecht voor een APK keuring.

De verschillende onderhoudstermijnen staan in de boekjes van het betreffende automerk. Hiernaast kan de erkende merkdealer u ook prima adviseren.

Alle nieuwe campers die wij afleveren zijn aangemeld bij de landelijke organisaties van o.a.  Fiat, Mercedes en Ford. Dit betekent dat het voertuig in de Europese computers op uw naam vermeld staat en dat de erkende dealer ook alle voertuig technische after sales en garantie zaken kan  verrichten.

Zeker bij jongere voertuigen en voertuigen die nog in de garantie termijn zitten adviseren wij met klem om dit bij de merkdealer te laten uitvoeren.

Werkplaats tarieven onderhoudsbeurt

Bovag onderhoudsrapport camper

Vochtmetingen rapport