Wandelschoenen

Een goede wandelschoen verhoogt het plezier tijdens het wandelen. Wanneer je zere voeten of blaren krijgt is dat meestal geen pretje. Vaak zijn verkeerde schoenen en/of sokken het probleem. Wandelschoenen moeten namelijk gelijk goed zitten en voor iedereen is een perfecte schoen. Dit is de reden dat De Jong Recreatie 7 verschillende merken schoenen in zijn collectie heeft, namelijk: Meindl, Lowa, Hanwag, Hi-Tec, Salomon, Teva en Grisport. Wilt u de perfecte wandelschoen in de categorie A, A/B of B? Kom dan naar onze kampeer & Recreatiewinkel in Hillegom De Zilk.

Welke maat wandelschoen koop je?

Wanneer je een flinke wandeling gaat maken zullen je voeten iets uitzetten. Houd daar rekening mee bij het kopen van een wandelschoen.  In de regel kun je een wandelschoen 1 maat ruimer nemen dan je gewone schoenen.

Waterdichte wandelschoenen of juist niet?

Je kunt je afvragen of het wenselijk is dat je wandelschoenen waterdicht zijn. Een waterdichte schoen ademt niet of minder dan een niet waterdichte schoen. Met Gore-Tex heb je bijvoorbeeld wel een schoen die waterdicht is en die toch ademt. Opmerking daarbij is dat dergelijke schoenen toch minder ademen dan een niet waterdicht exemplaar. Ook hierbij is de juiste sok belangrijk. Moet de sok vocht opnemen (waterdichte schoen) of juist vocht doorlaten (ademen).

Welke wandelschoen heb ik nodig voor welke omstandigheden/welke soorten zijn er?

A. Lage wandelschoen voor korte wandelingen

B. Halfhoge en hoge wandelschoenen voor wandelingen en trektochten. Ook prima geschikt voor een bergwandeling.

C. Hoge (wandel)bergschoen voor bergachtig en ruig gebied. Voor trekkers met een zware backpack. Sta je toch altijd stevig in je schoenen!

D. Klimschoenen voor de bergbeklimmers onder ons. Je loopt hier geen vierdaagse op maar kunt er wel mee in de klimijzers.

Tips voor als je een serieuze wandeltocht wilt maken!

Koop je wandelschoenen niet twee dagen voordat je die tocht in de Alpen gaat maken. Schaf ze ruim van tevoren aan en loop er regelmatig een stuk op. Dat voorkomt problemen als je onderweg bent. Een ingelopen schoen zit comfortabeler en is meestal iets soepeler. Zorg ervoor dat je voeten gewassen en schoon zijn en echt goed droog! Wrijf je voeten eventueel in met een beetje talkpoeder voordat je je sokken aandoet. Trek daarna je schoenen aan. Doe ze niet te strak want je voeten zetten nog wat uit.

Wij zijn gevestigd in Hillegom – De Zilk en een groot deel van onze klanten voor wandelschoenen komt uit de omgeving van: Bennebroek, Vogelenzang, Heemstede, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.