Onderhoudsmiddelen

Onderhoudsmiddelen 8

De onderhoud van wandelschoenen is erg van belang in het behoud van de wandelschoen. Hoe zorgvuldiger er met de wandelschoen wordt omgegaan, hoe langer deze meegaat en hoe langer u er plezier van heeft. Bij DE JONG vindt u dan ook verschillende onderhoudsproducten van uitstekende kwaliteit. 

filters

Reinigen

Gebruik lauw warm water en geen zeep. Verwijder veters en binnenzool. Borstel de schoenen goed schoon, desnoods met lauw warm water afspoelen. Daarna aan de lucht, in een  goed geventileerde ruimte, laten drogen. In geen geval bij de kachel of in de zon.

Impregneren

Ter voorkoming van water en vuil is het belangrijk om uw schoenen regelmatig te impregneren. Denk daarbij ook aan de tongplooien en de zoolranden. Dit ter voorkoming van uitdroging.

Leeronderhoud

Als het leer van de schoen droog wordt, is het tijd om ze te behandelen met een onderhoudsmiddel. Bij DE JONG Kampeer & Recreatie verkopen wij hiervoor Hey Impra Active Polish, een onderhoud en impregneermiddel voor glad leren schoenen of de iets dikkere Hanwag Shoe Wax. Deze laatste brengt u met een borsteltje in draaiende beweging dun aan op de schoen.

 Let op:

  • leer wordt iets donkerder van kleur
  • nubuck leer en suède worden glad (eventueel met een speciale borstel opruwen)
  • als een schoen bestaat uit een combinatie van leer en textiel, geen wax op het textiele gedeelte aanbrengen. Dit tast het ademend vermogen aan

Opbergen van uw schoenen

Bewaar je schoenen rechtop in een droge goed geventileerde ruimte. Om de vorm van de schoen te behouden is het raadzaam om een houten schoenspanner te gebruiken.

Nog meer tips

  • Gore-Tex voering kun je goed schoonmaken (binnenzool er uit halen) de schoen te vullen met een laagje lauw water en dit door de schoen laten rollen. Hiermee haal je het zweet uit de Gore-Tex laag waardoor de schoen weer beter ademt
  • Schoenen niet wassen in de wasmachine. Uw schoenen kunnen hierdoor onherstelbaar beschadigd raken
  • Schoenen van textiel moeten ook regelmatig geïmpregneerd worden
  • Vermijd contact met zuren, benzine en gier. Deze tasten de zool en de lijmstoffen aan

Lees ons blog: Alles over de onderhoud van uw wandelschoen! Waarin wij u nog meer tips geven om de beste onderhoud te geven aan uw wandelschoen.

Zat.2 en zondag 3 juli EXTRA OPEN 'Goed voorbereid op vakantie weekend' t/m 3 juli extra kortingsacties
Zat.2 en zondag 3 juli EXTRA OPEN 'Goed voorbereid op vakantie weekend' t/m 3 juli extra kortingsacties

In het 'Goed voorbereid op vakantie weekend' is de showroom en winkel EXTRA OPEN op zondag 3 juli van 11.00 -17.00 uur. Houd je cool deze zomer!
Kom langs en profiteer van deze 'COOLE' 50-jarig jubileum actie t/m 3 juli: 10% korting op strandstoeltjes, parasols, ventilators en windschermen.

 

50 jarig jubileum win- en kortingsacties
Het is feest! DE JONG Kampeer & Recreatie bestaat 50 jaar! Graag vieren wij deze mijlpaal samen met u. Wij hebben van mei t/m okt. iedere maand winacties en aanbiedingen. Meedoen met de winacties? Leuk! Houd onze nieuwsbrief en socials in de gaten. De winactie van de maand juni staat al op Facebook en Instagram. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dat kan hier

 

Via de blog op onze website leest u meer informatie en hoe u aan de winacties kunt meedoen en hoe u van onze aanbiedingen kunt profiteren.
- WINACTIE: Voor de maand juni hebben wij een compleet veiligheidspakket t.w.v. € 141 als prijs. Om kans te maken op dit veiligheidspakket vragen wij u om deze enquête in te vullen. Het invullen duurt max. 2 minuten. 
- AANBIEDING DE JONG 50 Edition caravan: Wij kochten een gelimiteerde oplage van de zeer populaire Eriba Nova DELIGHT 442. Deze DE JONG 50 Edition caravan bieden wij, zolang de voorraad strekt, aan voor een zeer speciale prijs.

 

Vacature
Wij hebben een vacature beschikbaar voor Operationeel Manager Marketing & Communicatie. Bekijk deze gehele vacature. Interesse? Stuur dan uiterlijk 23 juni je motivatiebrief met C.V.