3Dog TopDog 2019

Een hemels idee bruikbare realiteit

Surfen, zeilen, klimmen, duiken of deltavliegen; de TopDog is ideaal voor wie spontaan los wil gaan en het liever ongecompliceerd heeft. De 3DOG camping autodaktent is ideaal voor wie aan comfort niet wil inleveren, maar van wie de trekhaak al bezet is door een bootaanhanger, paardentrailer of motor-/autotransporter.

 

Voor de verschillende voertuigen zijn er twee verschillende versies van TopDog. De breedte van het platform is 1,40 en 1,60 meter breed en het woontentgedeelte van TopDog 140 is anders gesneden zodat ook hier een comfortabele doorgang aan de deur mogelijk is.

two TopDogs

Tijdens het rijden bemerk je het compacte pakket op de auto bijna niet. Op de bestemming ontvouwt de TopDog zich tot een comfortabele woning. Via de ladder bereik je de grote slaapruimte met hoogwaardig acht centimeter dik matras. De mogelijkheid om de tent rondom te sluiten maakt ook bij slecht weer een behaaglijk binnenklimaat mogelijk.

der gemütliche Wohnraum des TopDog – Voor vergroten van het beeld klikt u op de foto.

De eerste autodaktent met dichte woonruimte

Het vaste grondzeil in de woonruimte van de TopDog en de rondom gesloten wanden voorkomen dat vocht uit de bodem en zelfs wind kan binnendringen.

En is het buiten lekker warm, dan haal je wanden en vloer er met slechts enkele handelingen af. Daarmee ontstaat een luchtige open slaapzolder met grote luifel. Ook bij de TopDog levert de tentdoek afdichting van het panoramavenster zo nodig schaduw.

Net zoals bij de tenttrailers bestaan de vensters uit drie lagen: muggengaas, raamfolie en tentdoek. En ook de deuren kunnen insectdicht, of met tentdoek worden afgesloten. Zo past u het binnenklimaat optimaal aan de weersomstandigheden aan. Voor de TopDog is een optionele ruimteverdeler verkrijgbaar, die als dichte wand of insectenwering tussen het bed en de woonruimte wordt aangebracht.

der TopDog in Landmannalaugar – Voor vergroten van het beeld klikt u op de foto.

Als een maatpak voor iedere auto

Onze TopDog past op elke auto met een dakbelasting van minimaal 70kg, van bestelwagen en groter.

Omdat we elke tent individueel produceren, kunnen wij ook op maat maken, bijvoorbeeld een extra grote tent voor een bestelbus of juist een klein tentoppervlak voor de sportieve auto’s.
Alle leverbare kleuren vindt u hier …

Montage des TopDog – Voor vergroten van het beeld klikt u op de foto.

De dakbelasting

Voor bevestiging van de TopDog op het autodak worden standaard dakdragers met voldoende draagvermogen toegepast. De door autofabrikanten voorgeschreven maximale daklast is niet te vinden in de auto-papieren, maar in de gebruikershandleiding. De maximum daklast is relevant en mag niet overschreden worden.

Het betreft hier echter de maximale daklast tijdens rijden. Bij stilstaande auto mag de daklast, afhankelijk van de betreffende auto, aanzienlijk hoger zijn, omdat remkracht, rijwind en dergelijke dan geen invloed hebben. Ook met meer dan twee personen op het bovenbed kan dan, bij de voorgeschreven wijze van monteren, geen schade aan het voertuig ontstaan.

Winde zum Abheben des TopDog

Het opheffen van het tentplatform

Wordt de TopDog even niet gebruikt, dan kan hij overeind tegen de muur van een garage worden opgeslagen. Voor het ophangen tegen een plafond is het platform met speciale bevestigingspunten voor een lierkabel uitgerust.


De voordelen op een rijtje

  • Hoge kwaliteit en solide bouwwijze
  • Modulair uit te bouwen ‘blokkendoossysteem’
  • Snel en eenvoudig op- en afbouwen
  • Modern design en doordachte functionaliteit
  • Aangenaam binnenklimaat en hoog slaapcomfort
  • Vast grondzeil in de basistent
  • Overal fijnmazig muggengaas