Op vakantie met Joep Serton alias Anton Bouwhuis van GTST

 

De acteur Joep Sertons alias Anton Bouwhuis uit GTST, elke werkdag te zien om 20.00 uur op RTL4, heeft afgelopen zomer bij Kampeercentrum de Jong een camper gehuurd en daar een leuk reisverslag van gemaakt.
Joep Sertons werd op 20 november 1959 geboren in BlaricumOndertussen is Joep al diverse malen op televisie te zien geweest. Dit begon in 1984 met de 3-delige televisienovelle, Luisterpost, onder regie van Jonne Severijn. Vanaf 1986 is hij door gastrollen te zien geweest in Zeg eens Aaa, Hints, Vrienden voor het Leven, Het Zonnetje in Huis, M’n dochter en ik, Lekker lang Lusse, Sam Sam, Digi@taal, Verborgen Talenten, Jansen Jansen, Baantjer, Kees & Co, Baas Boppe Baas en Schiet mij maar lek.Vanaf 1998 acteerde hij 3 jaar lang in Westenwind op RTL 4 als Max Noordermeer. Hiermee ontving hij in 2000 nogmaals De Gouden Televisier Ring. Maar ook hierna heeft Joep niet stilgezeten. Zo was hij o.a. te zien in programma’s als Brutale Moeders, De Club van Sinterklaas, Peking Express, Lotte, Spetter en Snuf De Hond. Bovendien is Joep talloze malen te gast geweest in diverse televisieprogramma’s zoals: Linda (talkshow Linda de Mol), Waku Waku, Doet ‘ie het of doet ‘ie het niet, Wie ben ik?, Het gevoel van…, Koken met Sterren, Lunch-TV, Love Letters, Motor TV, Mannen Mannen, Spuiten en Slikken, De wereld draait door en GameVille (Afl.8) Ook gaf hij interviews in Pauze-TV en Blik op de Weg.
Hiernaast is Joep ook werkzaam als presentator. Hij presenteerde in 1998 Ga toch fietsen!, Afslag 4 (RTL 4) en Hof van Eden (A1 kanaal).
In 2002 vertolkte hij nog een hoofdrol in de verfilming van het jongensboek De Kameleon, onder regie van Steven de Jong. En tevens nog een hoofdrol in Rachel 1 2 3 4 onder regie van Walther Koning. Voor de Zweedse speelfilm The Third Wave (Den Tredje Vågen) heeft Joep geruime tijd in Zweden doorgebracht. In 2004 vertolkte hij een hoofdrol in De Kameleon Twee.In maart 2008 was Joep te zien als voetbaltrainer Rutger in het tweede seizoen van de succesvolle serie Voetbalvrouwen. In november 2009 het derde seizoen van de serie.(RTL 4) En in de serie ‘2012 het jaar nul’, van de AVRO. In augustus 2010 heeft Joep een gastrol vertolkt in de Belgische serie ‘Aspe’.
Vanaf 14 oktober 2010 is Joep dagelijks te zien in ‘GTST bij ‘RTL4’ . Elke werkdag om 20.00 uur.