Satelliet antennes

Ook op de camping wilt u uw favoriete tv programma’s blijven bekijken. Daarvoor heeft u naast een tv ook een satelliet antenne nodig. Deze schotel wordt uitgericht op een satelliet en ontvangt daarmee een signaal. Dit signaal wordt via een receiver doorgegeven aan de tv, waardoor u tv kunt kijken op de camping.

Satelliet antennes zijn onder te verdelen in drie groepen. De vol automatische schotels, half automatische schotels en handmatige schotels. Daarnaast zijn er verschillende maten van de schotels. Dit varieert van 60 tot en met 85 cm. Hierbij geldt de regel, hoe groter de schotel, hoe meer bereik deze heeft.

Vol automatische schotels

Een vol automatische schotel zorgt ervoor dat het mogelijk is om met een aantal minuten tv te kijken. Met een aantal drukken op het bedieningspaneel gaat de schotel zenders zoeken en heeft de tv beeld. Deze vol automatische schotels zijn te verkrijgen als opbouwmodellen of als los staande modellen. De opbouw automatische schotels worden door onze monteurs op het dak van de camper of caravan gemonteerd.

Daarnaast zijn er vol automatische schotels op een los statief. Het voordeel hiervan is dat de camper of caravan niet hoeft te worden verschoven als die onder een boom staat. Ook voor vouwwagens en tent kampeerders zijn de losse schotels te gebruiken.


Half automatische schotels

Half automatische schotels worden ook op het dak van de camper of caravan gemonteerd. Bij deze schotels gaat alleen het op en neer klappen automatisch, voor de rest zijn zij hand bediend. U zult dus zelf op zoek moeten naar het juiste signaal, waardoor het dus langer duurt voordat u tv kunt kijken.

Handmatige schotels

De handmatige schotel is in kosten een stuk voordeliger dan de automatische schotel. Nadeel hierbij is wel dat het veel meer tijd kost voordat u tv kunt kijken. Reken op gemiddeld 30 tot 45 minuten voordat de schotel goed afgesteld staat. De handmatige schotel richt u namelijk met de hand uit totdat deze de juiste satelliet heeft bereikt. Dit moet erg nauwkeurig gebeuren en vergt daardoor veel tijd.


Voor een goede schotel bent u bij DE JONG Recreatie altijd aan het juiste adres. Wij hebben diverse demo modellen, waardoor u kunt zien wat er mogelijk is. Wij helpen u uiteraard graag met deze keuze.

Tv abonnementen

Naast de satelliet ontvangers heeft u ook een abonnement nodig. Dit kunt u afsluiten bij Joyne of Canal Digitaal. Een groot verschil tussen de twee providers is het ontvangstbereik. Zo heeft Joyne met een kleinere schotel een groter bereik dan Canal digitaal. Wij helpen u graag in de winkel met het uitkiezen van het juiste abonnement.