Tv kijken op de camping

Wilt u op de camping in Nederland of ergens in Europa graag Nederlandse televisie kijken maar niet afhankelijk zijn van internet of kabel tv? Dan is Satelliet tv de beste optie! Hiermee hoeft u op vakantie geen serie of sport meer te missen. Om televisie te kunnen kijken op de camping heeft u een aantal producten nodig. Met de onderstaande producten kunt u genieten van Nederlandse televisie overal in Europa.

Een satelliet antenne

Om te beginnen moet het signaal van de satelliet worden ontvangen. Dit gebeurt aan de hand van een satelliet antenne, ook wel schotel genoemd. Deze zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten. De vol automatische satellietschotel, de half automatische satellietschotel en de handmatige satellietschotel.

Hierbij geldt dat de vol automatische satellietschotels veruit de gemakkelijkste zijn. Hiermee kunt u binnen een aantal minuten al tv kijken, terwijl dit met de andere twee systemen al snel 30 minuten kan duren.

Lees meer over de verschillende satelliet antennes.

Een LNB

De LNB is de antenne van de schotel. Bij aankoop van een schotel zit deze er dan ook bijna altijd bijgevoegd. Als u voor een losse schotel kiest, is het van belang om de LNB netjes op te bergen. De LNB zit namelijk vol met elektronica en als deze te vaak valt, kan hij kapot gaan.

Satellietkabel

Op de losse schotel antenne aan te sluiten op de receiver en tv is er een coaxkabel nodig. Meestal is 15-20 meter genoeg. De schotel antenne mag namelijk niet onder bomen of hoogspanningsmasten staan. Dit verstoort het signaal en zorgt voor ruis op de tv.

Abonnement van Joyne of Canal digitaal

Voor satelliet tv zijn twee Nederlandse providers die dit aanbieden. Dit zijn Joyne en Canal Digitaal. Met een abonnement kunt u op vakantie de Nederlandse commerciële zenders zien.

Lees meer over de abonnementen van Joyne en Canal digitaal

Smartcard

Een abonnement moet worden afgesloten op een smartcard. In deze kaart zit een simkaart waar uw abonnement op staat. De receiver kan dit aflezen en aangeven aan de tv dat u gemachtigd bent op tv te kijken

Eventueel een receiver

De smartcard moet in een receiver. De receiver is de signaalontvanger voor de televisie. Dit is vergelijkbaar met het kastje dat mensen thuis hebben bij de tv. In de nieuwe en duurdere camping tv’s zit vaak al een receiver ingebouwd. Let hier dus goed op.

Lees meer over de receivers waar u uit kan kiezen.

Camping TV

Niet geheel verrassend is ook de tv nodig om tv te kunnen kijken. Nu is niet iedere tv hetzelfde. De tv’s voor op de camping zijn anders gemaakt dan die voor thuis.

Lees meer over de verschillende tv’s.