Duchenne Heroes 2012

De Helden van Team Davey voor de zevende keer gestart én gefinisht.

Dit jaar stonden 303 mountainbikers aan de start van de meerdaagse mountainbikemarathon Duchenne Heroes. Met deze tocht wordt geld ingezameld voor onderzoek naar en bestrijding van de spierdystrofie Duchenne.  Twee van de Duchenne Heroes-deelnemers zijn intussen oud gedienden. Voor de zevende keer reden Geert Linssen en Alfred van der Meulen de loodzware zevendaagse tocht van Luxemburg naar Nederland. De beide mannen staan bekend als Team Davey. Davey overleed eerder dit jaar aan de gevolgen van Duchenne-spierziekte, maar blijft postuum de mascotte van het team.

In zeven jaar tijd heeft Team Davey al bijna 100.000 euro sponsorgeld ingezameld en Geert en Alfred gaan zeker nog een paar jaar door.
Alfred: “Het is een loodzware tocht maar met een gedegen training is het voor de meeste mensen wel haalbaar. Bovendien mogen wij in 2013 voor de derde keer rekenen op steun van Kampeercentrum De Jong en een goede nachtrust scheelt enorm.”
Sinds een jaar zetten Geert en Alfred zich ook actief in als ambassadeur van het event. Mensen motiveren om zelf mee te fietsen, trainingen geven en info geven op bijeenkomsten van Duchenne Heroes. Als geen ander weten zij wat een meerdaagse tocht aan voorbereiding vraagt. Zelf zijn de mannen in elk geval vooralsnog niet te stoppen.
Geert: “Al moeten we honderdduizend kilometer fietsen! Wij gaan door tot we er zelf bij neervallen.”
Alfred: “Haha, dat zou Geert vast niet zeggen wanneer we nog steeds in een tentje moesten slapen! Want zwaar is het wel, maar als alles ook nog eens nat en vochtig is, dan is het meer dan afzien.”
Duchenne Heroes 2012 was een mooie en bijzondere editie. De emoties, het afzien, maar bovenal natuurlijk de opbrengst van de sponsortocht. De 303 mountainbikers  haalden samen maar liefst meer dan 1,1 miljoen euro op voor Duchenne-onderzoek, echt een enorm bedrag. Volgens de stichting Duchenne Parent Project zijn dankzij Duchenne Heroes dingen mogelijk gemaakt waarvan de stichting vroeger niet had durven dromen. Waar eerder enkel verslechtering werd geconstateerd, is nu bij een kleine groep (proef-)patiënten  zelfs lichte vooruitgang te zien.  Voor ouders en hun kinderen met Duchenne is dat enorm hoopgevend.
Maar er moet nog veel gebeuren, dus de Duchenne Heroes gaan voorlopig door. Zo ook Team Davey, volgend jaar al voor de achtste keer! En natuurlijk mag Team Davey blijven rekenen op de steun van Kampeercentrum De Jong. Want hun inzet verdient een goede nachtrust!

Meer informatie is te vinden op www.duchenneheroes.nl.