Welke tent is voor mij geschikt?

Vaste plaats vakantie

Onder vaste plaats vakantie wordt er op één of meerdere weken op de zelfde plek bedoeld. Doordat er langer op een plek wordt gestaan, is het wel gewenst om een tent te hebben die: stevig staat, meerdere ruimtes heeft,  sta hoogte heeft, luchtdoorlatend is, goed leefklimaat heeft. Voor deze kampeervakanties raden wij aan om een katoenen of all season tent te nemen.

Deze is sterk van materiaal en heeft een lekker leefklimaat doordat het doek luchtdoorlatend is. Hierbij zijn ze wel relatief zwaar. Voor de bijzettent, naast de grote tent, kan zowel een polyester tent als een katoenen tent. Dit komt doordat er alleen in geslapen wordt. En wanneer de personen in de bijzettent gaan slapen is alle warmte al uit de tent verdwenen.

Trekkers vakantie
Onder trekkend kamperen verstaan wij 1 a 2 dagen op dezelfde plek en weer verder gaan. Hiervoor is het handig om een lichte tent te hebben, die snel opstaat, eventueel nat kan worden ingepakt en een klein pakformaat heeft. Voor trekkend kamperen raden wij een polyester of nylon tent aan. Deze tent heeft de eigenschappen die nodig zijn, alleen komt er meer condens in de tent dan een katoenen tent.

Weekendje weg
Onder weekend kamperen wordt 3 tot 7 dagen bedoeld op dezelfde plaats. Hiervoor moet de tent dus redelijk snel opstaan maar is het wel fijn om er een beetje leefruimte in te hebben. Hiervoor raden wij een katoen/polyester tent aan. Deze zijn lichter dan een katoenen tent maar ademen wel veel meer als een polyester tent. Hierdoor blijft het leefklimaat goed in de tent.

Festival kamperen
Het woord zegt het al, tenten die geschikt zijn voor festivals.  Voor festival tenten is het belangrijk om snel op te zetten maar ook snel in te pakken. Hiervoor hebben wij de polyester bijzettenten. Deze kunnen nat ingepakt worden, wegen niet veel en zijn snel op te zetten en af te breken. Deze tenten kunnen ook tegen een stootje.