UV werend en/of anti-muskieten kleding

In Nederland is de zon heel fel en zijn er maar weinig muggen. Wanneer er een vakantie in Italië gehouden wordt is dit al een heel ander verhaal. Tussen 13.00 en 16.00 staat de zon om zijn felst en is het te warm om buiten in de zon te liggen. ‘S avonds komen de muggen uit de bomen en kunnen gemeen gaan steken. Voor deze vakanties naar warme landen bestaat beschermende kleding. Deze kleding beschermt de huid tegen schadelijke UV stralen en/of vervelende muggenbeten. Bij De Jong Recreatie is er voldoende kleding met Sun-protectie en/of insect-blokker. Deze kleding heeft  een speciale laag waardoor ze beter beschermend zijn. De kledingmerken die hiervan in de collectie zitten  zijn Columbia, Life-Line en Schöffel.

Op de kaartjes van de kleding staan gegevens vermeld over de desbetreffende kleding hoe sterk de bescherming is. Dit cijfer geldt alleen voor niet uitgerekt en droog materiaal. Voor sun-protectie geldt:

UPF 15-24 = Goede bescherming tot 96%

UPF 25-39 = Hele goede bescherming tot 97,5%

UPF 40-50 =Uitstekende bescherming tot 99+%

Naast de kleding heeft De Jong Recreatie ook zonnehoeden en petten van Hatland met UV bescherming. Deze zonnehoeden zorgen ervoor dat het gezicht in de schaduw staat waardoor directe zon vermeden wordt. Op deze site tonen wij een groot deel van ons assortiment en zullen constant artikelen aan onze webshop worden toegevoegd.