AVECO Verzekeringen


AVECO Verzekeringen houdt zich bezig met het verzekeren van campers en caravans. AVECO Verzekeringen onderscheidt zich door een persoonlijke klantbenadering van medewerkers die affiniteit hebben met campers en caravans, maar die ook betrokken en integer zijn. Klanten mogen van AVECO verwachten dat ze worden voorzien van een camper- of caravanverzekering met de beste voorwaarden! Uiteraard kan DE JONG Kampeer & Recreatie u helpen bij het afsluiten van een AVECO verzekering!

Het Camper ZekerheidsPakket

AVECO Verzekeringen heeft het Camper ZekerheidsPakket ontwikkeld samen met haar klanten en samenwerkende camperbedrijven. De kracht van het Camper ZekerheidsPakket is de uitgekiende combinatie van verzekeringen afgestemd op de camper en haar gebruikers. De dekking van de verschillende verzekeringen sluit exact op elkaar aan. Bij onverhoopte schade hoeft u slechts één vertrouwd adres in te schakelen: AVECO regelt dan gewoon alles voor u. Juist op het moment dat u dat nodig heeft.

Het Camper Zekerheidspakket bestaat uit:

Camperverzekering
De camperverzekering biedt alles wat u ervan mag verwachten. AVECO maakt onderscheid tussen nieuwe en gebruikte campers om u de optimale camperverzekering te kunnen aanbieden.

Optimaal+10 voor nieuwe campers
De Optimaal+10 is een unieke nieuwwaarderegeling met 10 jaar zekerheid voor nieuwe campers. De eerste 5 jaar, na afgiftedatum deel 1, geldt een geïndexeerde nieuwwaarde zonder afschrijving. Vanaf het 5e tot het 10e jaar geldt een afschrijving van 1% per maand, gerekend over de geïndexeerde nieuwwaarde.

Optimaal+6 voor campers tot 6 jaar
De Optimaal+6 is een unieke nieuwwaarderegeling met 6 jaar zekerheid voor gebruikte campers. De eerste 3 jaar, na afgiftedatum deel 1, geldt een geïndexeerde nieuwwaarde zonder afschrijving. Vanaf het 3e tot het 6e jaar geldt een afschrijving van 1% per maand, gerekend over de geïndexeerde nieuwwaarde.

Optimaal+5 voor campers ouder dan 6 jaar
De Optimaal+5 is een speciale taxatieverzekering met 5 jaar zekerheid voor gebruikte campers. De camper wordt verzekerd tegen de taxatiewaarde voor maar liefst 5 jaar. Na 5 jaar geldt de dagwaarde en kunt u de camper opnieuw laten taxeren.

Pechhulp+
Met de Pechhulp+ krijgt u uitgebreide wegenwachthulp bij pech in Nederland, inclusief eigen woonplaats, maar ook in de rest van Europa.

Zo krijgt u bijvoorbeeld hulp bij:

 • Een lekke band
 • Uitvallen van de ruitenwissers afhankelijk van de weersomstandigheden
 • Ontbreken van de linker buitenspiegel
 • Afgebroken sleutel in deur- of contactslot
 • Verlies of diefstal van sleutels
 • Tanken van verkeerde brandstof
 • Lege accu door stroomverbruikers

Naast sleutelhulp langs de kant van de weg krijgt u ook transporthulp naar de dichtstbijzijnde garage. Kan er niet gerepareerd worden binnen 2 werkdagen? Dan regelt de AVECO Alarm Centrale voor u een vervangende camper.

Schadeverzekering inzittenden
Stel dat u door een ongeluk met uw camper in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Uw zorgverzekering dekt dan de kosten, maar biedt veelal geen dekking voor gevolgschade, die kan ontstaan uit bijvoorbeeld blijvende invaliditeit. Bij gevolgschade kunt u denken aan inkomstenderving doordat u niet meer kunt werken, of aanpassingen in uw woning omdat u een traplift nodig heeft. Ook kosten van een geneeskundige behandeling zijn gedekt.

Door het afsluiten van de Schadeverzekering inzittenden heeft u dit risico verzekerd tot € 1.000.000,- voor alle inzittenden van de camper, inclusief de bestuurder. De dekking geldt ook bij het in- of uitstappen en tijdens het verrichten van een noodreparatie. Vaak is in het buitenland het verhalen van schade met uw camper moeilijker te regelen. Alleen al door de verschillen in taal, verkeersregels en procedures, maar ook weggedrag en mentaliteit.

Rechtsbijstandsverzekering
Het Camper ZekerheidsPakket biedt u een rechtsbijstandverzekering voor verkeer, ongeacht hoe u deelneemt aan het verkeer. Uw camper valt hieronder, maar ook uw personenauto en uw (brom)fiets.

De rechtsbijstandverzekering kent de volgende modules:

 • Verkeer;
 • Consument & Wonen;
 • Inkomen;
 • Fiscaal & Vermogen.

U bepaalt zelf voor welke modules u dekking wilt in uw rechtsbijstandverzekering.

Doorlopende reisverzekering
Een reisverzekering is een belangrijke verzekering wanneer u met de camper in het buitenland op vakantie gaat. U kunt kiezen uit een dekking voor uzelf, samen met uw partner of voor het hele gezin.

Unieke voordelen van onze reisverzekering:

 • Afgestemd op camperreizen en vliegreizen
 • Keuze uit Europa- of Werelddekking
 • 365 dagen aaneengesloten dekking voor camperreizen
 • Vrij overnachten met uw camper, u hebt geen overnachtingsbewijs nodig
 • Fietsen, sportuitrusting, laptops, tablets en losse navigatiesystemen standaard meeverzekerd

De doorlopende reisverzekering van AVECO kent standaard de volgende 4 rubrieken:

 • O.S.-kosten
 • Medische kosten
 • Reisongevallen
 • Reisbagage

U kunt uw reisverzekering bovendien uitbreiden met de volgende rubrieken:

 • Annuleringsverzekering
 • Wintersportdekking

De werkwijze van AVECO is gericht op zekerheid, waarbij u zelf bepaalt welke verzekeringen u wilt meenemen in het Camper ZekerheidsPakket.

Pakketkorting tot 7%
Het Camper ZekerheidsPakket geeft u Optimale Zekerheid tegen Optimale korting:

 • Bij 3 of meer verzekeringen krijgt u 5% pakketkorting
 • Bij het afsluiten van alle verzekeringen krijgt u 7% pakketkorting

Eigen risico
U heeft slechts € 150,- standaard eigen risico bij schadeherstel door een aangesloten camperbedrijf. Dit geldt ook bij ruitschade. Het standaard eigen risico wordt verhoogd met € 350,- wanneer de schade wordt hersteld door een ander bedrijf. Dit geldt ook bij ruitschade. Er kan tegen premiekorting gekozen worden voor een extra vrijwillig eigen risico van € 150,-, € 300,- of € 500,-. Voor inventaris geldt een eigen risico van € 25,-.

De caravanverzekering

De AVECO caravanverzekering biedt alles wat u ervan mag verwachten. Wij maken onderscheidt tussen nieuwe en gebruikte caravans om u zo de optimale caravanverzekering te kunnen aanbieden.

5 jaar nieuwwaarde voor nieuwe caravans

Uw nieuwe caravan is maar liefst 5 jaar lang verzekerd op basis van nieuwwaarde. Daarna krijgt u bij totaal verlies de dagwaarde +10% uitgekeerd.

Heeft u al een caravan en bent u de eerste eigenaar, dan komt u ook in aanmerking voor deze nieuwwaarderegeling als uw caravans op het moment van afsluiten niet ouder is dan 3 jaar.

3 jaar aanschafwaarde voor gebruikte caravans

Uw gebruikte caravan is na aankoop 3 jaar verzekerd op basis van aanschafwaarde. Daarna krijgt u bij totaal verlies de dagwaarde +10% uitgekeerd.

Onderscheidende voordelen caravanverzekering:

 • Standaard eigen risico van € 250,- vervalt bij schadeherstel door aangesloten caravanbedrijf
 • Gratis inventarisdekking t.w.v. €  2.500,-
 • Vervangende caravan bij schade
 • Verzekerd bij stalling in het buitenland
 • 24/7 hulp door de AVECO Alarm Centrale
 • 70% premiekorting op hagel- en stormdekking bij hagelbestendiger dak
 • Premiekorting bij extra vrijwillig eigen risico van € 300,-

Heeft uw caravan geen hagelbestendiger dak en krijgt u te maken met hagelschade, dan kunt u bij AVECO het dak van de caravan laten herstellen in een hagelbestendiger dak. Dit wordt per (hagel)schade specifiek bekeken.


Eigen risico 

Het standaard eigen risico voor caravans bedraagt € 250,-. Dit eigen risico vervalt volledig als u de schade aan uw caravan laat repareren door één van de aangesloten caravanbedrijven.

Caravans met een waarde hoger dan €50.000,-
Voor caravans met een waarde hoger dan €50.000,- geldt bovenop het standaard eigen risico een verplicht extra eigen risico van €250,-. Het standaard eigen risico van €250,- vervalt als u de schade aan uw caravan laat repareren door één van de aangesloten caravanbedrijven.

Caravans met een waarde hoger dan €75.000,-
Voor caravans met een waarde hoger dan €75.000,- geldt bovenop het standaard eigen risico een verplicht extra eigen risico van €750,-. Het standaard eigen risico van €250,- vervalt als u de schade aan uw caravan laat repareren door één van de aangesloten caravanbedrijven.

Extra vrijwillig eigen risico tegen premiekorting
U krijgt 5% premiekorting als u kiest voor een extra vrijwillig eigen risico van € 300,-. Dit extra vrijwillig eigen risico komt bovenop het standaard eigen risico van €250,-.

AVECO Schade Service

AVECO heeft samen met DE JONG Kampeer & Recreatie speciale afspraken gemaakt en dat levert u voordeel op! Door het aanbieden van de AVECO Schade Service heeft u extra voordelen, waarbij uw camper of caravan snel en goed gerepareerd wordt.

Slechts € 150,- standaard eigen risico camperverzekering
U heeft slechts € 150,- standaard eigen risico als u de schade aan uw camper laat repareren door DE JONG Kampeer & Recreatie. Dit geldt ook bij ruitschade! Het standaard eigen risico wordt verhoogd met € 350,- wanneer de schade wordt hersteld door een ander bedrijf.

Geen standaard eigen risico caravanverzekering
Het standaard eigen risico van € 250,- komt te vervallen als u de schade aan uw caravan laat repareren door DE JONG Kampeer & Recreatie. Dit geldt ook bij ruitschade!

Fabrieksgarantie
De geldende fabrieksgarantie blijft van kracht als de schade hersteld wordt DE JONG Kampeer & Recreatie.

Professionele reparatie
DE JONG Kampeer & Recreatie is gespecialiseerd in campers en caravans.

Vrijblijvend intakegesprek
In dit gesprek worden de hoogte van de schade en de reparatieduur globaal begroot. U kunt daarna direct een afspraak maken voor het daadwerkelijk herstel.

Snelle schade-afhandeling
DE JONG Kampeer & Recreatie stuurt de schadecalculatie met foto’s rechtstreeks naar het expertisebureau.

Zorgeloze financiële afwikkeling
U hoeft zelf niet te betalen aan DE JONG Kampeer & Recreatie, dat doet AVECO voor u door middel van een Akte van Cessie.

Al met al biedt AVECO verzekeringen u een groot aanbod aan verzekeringen! Kom gerust een keer langs bij DE JONG Kampeer & Recreatie voor advies over alle mogelijkheden omtrent AVECO verzekeringen!