3Dog TopDog

3dog Topdog 2016

Dichtbij de sterren – en toch op vaste grond

Of u nu surft, zeilt, klimt, duikt of aan deltavliegen doet – de TopDog is ideaal voor iedereen die spontaan met de auto uit het alledaagse leven willen breken en dat op een eenvoudige manier. Bovendien is deze autodaktent bijzonder interessant wanneer uw aanhangerkoppeling al bezet is door een boottrailer, paardentrailer of iets dergelijks. Tijdens de rit is het compacte pakket op de auto nauwelijks te voelen. Zodra u op de bestemming bent aangekomen, ontplooit de TopDog zich tot een comfortabele woonruimte. Via de meegeleverde ladder bereikt u gemakkelijk het grote slaapgedeelte met een hoogwaardige, 10 cm dikke matras. De mogelijkheid om de tent aan alle kanten volledig te sluiten, garandeert ook bij slecht weer een aangename woonomgeving.

Als een maatpak voor iedere auto

De TopDog past op elke auto met een dakbelasting van minimaal 70kg, van bestelwagen en groter. Omdat iedere tent individueel wordt geproduceerd kan iedere tent individueel worden geproduceerd, bijvoorbeeld een extra grote tent voor een bestelbus of juist een klein tentoppervlak voor de sportieve auto’s. Voor de verschillende voertuigen zijn er twee verschillende versies van TopDog. De breedte van het platform is 1,40 en 1,60 meter en het woontentgedeelte van TopDog 140 is anders gesneden zodat ook hier een comfortabele doorgang aan de deur mogelijk is.

De eerste autodaktent met een gesloten woonruimte

Door de volledig geïntegreerde vloer in het woongedeelte van de TopDog en zijn rondom gesloten wanden kan er helemaal geen onaangenaam opstijgend vocht binnendringen.
Als het buiten heerlijk warm is, kunnen de muren en vloer met slechts enkele handelingen weggenomen worden. Zo ontstaat een luchtige open slaapruimte met een groot voordak. Ook bij TopDog biedt de stofbedekking van het panoramavenster extra schaduw.
Zoals bij de vouwwagens bestaan de vensters uit drie lagen: muggennet, vensterfolie en tentstof. En ook de deuren kunnen insectendicht of met stof afgesloten worden. Zo kan het klimaat in de kamer optimaal aangepast worden aan de weersomstandigheden.
Als uitbreiding is ook voor de TopDog een scheidingswand voor het slaapgedeelte verkrijgbaar, die als gesloten wand of als insectenbescherming wordt ingezet.

De dakbelasting

Voor bevestiging van de TopDog op het autodak wordt gebruik gemaakt van in de handel verkrijgbare dakrails met voldoende draagkracht. Het door de auto-fabrikant aanbevolen maximale draaggewicht is te vinden in de gebruiksaanwijzing van uw voertuig. Deze is juridisch relevant en mag niet overschreden worden.
Dit gewicht betreft echter enkel de belasting tijdens het rijden. Als de auto stilstaat, kan de dakbelasting hoger zijn aangezien er dan geen sterke remkrachten, wind of dergelijke op inwerken.Ook met meer dan twee personen in het slaapoppervlak kan er bij correcte montage geen schade berokkend worden aan het voertuig.

Voordelen op een rij

  • hoge kwaliteit en stevige constructie
  • snelle en eenvoudige montage en demontage
  • uitbreidbaar modulair systeem
  • modern design en geavanceerde functionaliteit
  • ingenaaide vloer in de hoofdtent
  • goed binnenklimaat, hoog slaapcomfort
  • hele tentgebied beschermd tegen de kleinste insecten

 Gebruik van de 3Dog TopDog

x