Verslag team Davey 2

Team Davey bereidt zich voor op Duchenne Heroes 2013

Duchenne Heroes is een initiatief waarmee geld wordt ingezameld ter bestrijding van de spierziekte Duchenne. Kinderen –voornamelijk jongens- met Duchenne komen vaak rond hun tiende levensjaar al in een rolstoel terecht. De levensverwachting van de patiëntjes ligt momenteel tussen de 25 en 30 jaar. Veel van de Duchenne-patiënten zijn vanaf hun puberteit volstrekt hulpbehoevend en in een later stadium vaak ook afhankelijk van ademhalingsapparatuur. Het is dus van het grootste belang dat er snel een medicijn wordt ontwikkeld, dat deze ziekte kan remmen, of nog beter, kan stoppen.

In september staan ruim 400 mountainbikers aan de start van de achtste editie van Duchenne Heroes. Zeven dagen, honderd kilometer per dag, voornamelijk over onverharde bospaden. De tocht voert vanuit België via Frankrijk en Duitsland naar Nederland en gaat voor een groot deel dwars door de Ardennen. Elke deelnemer moet minimaal 2500 euro sponsorgeld ophalen en velen maken er een sport van om zo hoog mogelijk te eindigen.
Geert Linssen en Alfred van der Meulen fietsen onder de naam Team Davey mee vanaf de allereerste editie in 2006. Door zeer uiteenlopende acties halen zij elk jaar tenminste het dubbele sponsorbedrag op. De acties lopen uiteen van postzegelverkoop tot pannenkoekfestijnen en van doeltrappen tot benefietvoorstellingen. Inmiddels staat de teller van Team Davey bijna op 100.000 euro!
En ze gaan door. Aanvankelijk dachten ze vijf keer mee te doen, toen gingen ze voor de ton. Nu dat doel praktisch gehaald is, hebben Geert en Alfred besloten om in elk geval tien keer mee te doen. Sinds twee jaar zijn ze ook als ambassadeur aan het evenement verbonden en in die hoedanigheid geven ze voorlichting over de tocht en fietstrainingen aan nieuwe deelnemers. Ze weten immers als geen ander hoe het is om zeven dagen af te zien.
Gelukkig voor Team Davey zijn de zware omstandigheden de laatste jaren iets verbeterd. In 2013 krijgen ze voor de derde keer een camper mee, zodat ze op een goede nachtrust kunnen rekenen.

Alfred: ”De sponsoring van Kampeercentrum De Jong is echt een geweldige ondersteuning. De eerste jaren sliepen we in kleine tentjes en moest de bagage voor de hele week in één rugzak. Soms was alles nat doordat de tent per ongeluk in een kuil stond. De luxe van een goed bed, ruimte voor bagage, voldoende fietskleding, reserve-onderdelen voor de fiets én een fijne kachel , maakt dat het ook een beetje leuk blijft. Dat afzien doen we wel op de fiets! Geert en ik zijn Kampeercentrum De Jong zeer dankbaar voor de support en hopen dat we de komende jaren ook nog mogen rekenen op hun steun.”

In totaal heeft Duchenne Heroes nu zo’n zes miljoen euro opgeleverd voor wetenschappelijk onderzoek ter bestrijding van Duchenne-spierdystrofie. Dit jaar komt daar waarschijnlijk weer anderhalf miljoen bij. Het klinkt veel, en natuurlijk is het veel geld, maar wetenschappelijk onderzoek is duur. En een doorbraak in het onderzoek lijkt dichtbij, dus juist nu mag het niet stoppen door geldgebrek. Daarvoor fietsen de Duchenne Heroes en daarvoor fietst Team Davey. Doorzetters verdienen een goede slaapplaats en daarom kunnen Geert en Alfred de komende jaren op onze steun blijven rekenen!

Meer informatie over Duchenne-spierdystrofie is te vinden op www.duchenne.nl.
Wilt u meer informatie over Team Davey, of zich aanmelden als sponsor, surf dan naar
www.teamdavey.nl.