Soorten schoenen

Er zijn veel verschillende soorten wandelschoenen. Dit komt omdat er voor ieder terrein een andere schoen is die meer ondersteuning geeft als een andere. Om hier orde in te houden zijn er gradaties gekomen voor de schoenen. De Jong Recreatie heeft ‘A’, ‘AB’, en ‘B’ schoenen. Deze schoenen zijn ademend en goed water afstotend (niet waterdicht).   Daarnaast bestaan er ook waterdichte Gore-tex schoenen. Dit zijn 100% waterdichte schoenen. Gore-tex is een membraan dat tussen de buiten stof/leer en de binnen stof in zit. Dit membraan zorgt er voor dat de schoen goed ademt en echt 100% water dicht is.

          Wandel/vrije tijd schoenen beter bekend als de “A” schoen.

Dit zijn soepele schoenen. Vooral lage modellen, waarmee goed en comfortabel op vlak terrein te wandelen is. Deze schoenen zijn minder geschikt voor het grovere terrein.

–          Wandel/berg schoenen beter bekend als de “AB” schoen.

Dit zijn schoenen die gedragen worden op het grovere terrein, zoals bergwandelingen op de wandel paden. Deze schoen kan ook goed op vlak terrein gedragen worden.

Dus eigenlijk een schoen waar u alle soorten terrein mee kunt bewandelen.

–          Berg schoen beter bekent als de “B” schoen .

Dit zijn  schoenen met een stugge zool en vaak hoge modellen. Daardoor beter geschikt voor het dragen in de bergen (buiten de paden) en op grof terrein.