Slaapzakken

Er zijn twee soorten slaapzakken: het dekenmodel en het mummiemodel. Er is geen beste alleen het soort vakantie maakt de ene handiger als de ander. Het dekenmodel wordt in negen van de tien gevallen gebruikt door kampeerders die er ‘s zomers – en af en toe in voor- en najaar – op uit trekken. Mummies zijn vaak bedoeld voor extremere omstandigheden.

In deze tabel staan de verschillen tussen de twee modellen.

Dekenmodel Mummiemmodel
Rechthoekig Onder smaller dan boven
Warme omstandigheden Koude omstandigheden
In diverse prijsklasse te koop Duurdere prijsklasse
Relatief zwaar Lichtgewicht

Afmetingen

De afmetingen van een slaapzak zijn ook erg belangrijk. Met een te kleine slaapzak wordt het een koude slapeloze nacht en dat wil niemand. Hiervoor heeft De Jong Recreatie de volgende tabel gemaakt met de regeltjes.

Model Lengte Breedte
Dekenmodel Lichaamslengte + 25 cm Lengte bovenbeen + 10cm min 80 cm
Mummiemodel Lichaamslengte + 25 cm Genoeg om te kunnen bewegen

 

Isolatie temperatuur

Vaak staat er ook een isolatie temperatuur op. Dit is een indicatie temperatuur. Een warm en droog persoon zal het warm hebben tijdens het slapen maar een nat en/of koud persoon zal het niet warm krijgen. Om de warmte in de tent en om het lichaam te houden is het ook goed om te slapen op een slaapmat. Dit isoleert en houdt de warmte in de tent.

Op deze website tonen wij een groot deel van ons assortiment en zullen constant artikelen aan onze webshop worden toegevoegd.