Bespaar op maandlasten met Qlima petroleum kachels

Qlima kachels.jpg.2

De verplaatsbare kachels van Qlima worden steeds vaker gebruikt om de maandlasten te verlagen. Geen wonder, als je weet dat de centrale verwarming zo’n 75% van het gas verbruikt. Door gericht te verwarmen kun je met een verplaatsbare kachel direct besparen.

Gericht verwarmen voor thuis

Een Qlima kachel verwarmt alleen de ruimte waar je het behaaglijk wilt hebben, terwijl een cv veel energie verspilt. Natuurlijk is een Qlima kachel ook de ideale oplossing voor ruimtes zonder centrale verwarming. Een afvoer of leidingen zijn namelijk niet nodig. Enkel wat ventilatie. Een Qlima kachel is direct klaar voor gebruik en snel op temperatuur.

Ideaal voor vakantiewoning

Een Qlima petroleumkachel is eenvoudig verplaatsbaar van het huis, naar de vakantiewoning of de voortent. Het grote voordeel in vergelijking met andere warmtebronnen is dat er nauwelijks condensvorming ontstaat. Zo kun je het hele jaar kamperen of recreëren.

Veiligheid voorop

Bij de keuze van een verwarmoplossing is de warmteafgifte belangrijk, maar zeker ook de veiligheid. Bij de Qlima petroleumkachels ben je verzekerd van een veilig gebruik. Wanneer er ook maar iets gebeurt dat de werking van de kachel nadelig beïnvloedt, zal deze automatisch uitschakelen. Een extraatje dat niet altijd het geval is bij een gas- of elektrische kachel. Zo merk je bij gaskachels vaak te laat wanneer de verbranding niet juist is. Bij elektrische kachels ontbreekt het aan een waarschuwing wanneer de kachel afgedekt is. Brand- of schroeigevaar ligt dan op de loer. Qlima Laser petroleumkachels beschikken over een timer, een kinderslot en een vorstbeveiliging. Niet voor niets krijg je alleen op een Qlima petroleumkachel vier jaar garantie.

Laag verbruik

Een groot voordeel van het verwarmen met een petroleumkachel is dat dit zeer zuinig is. De kachels branden op basis van de speciale Qlima Premium Quality Fuel en verbruiken daardoor weinig stroom. Met 1 L brandstof kun je tot wel 5 uur verwarmen. Bovendien zijn Qlima petroleumkachels zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in te stellen.

Behaaglijke warmte

Niet alleen zijn de Qlima petroleumkachels zeer zuinig en gebruiksvriendelijk, ze geven ook nog eens een prettige warmte af. De warmte van de petroleumkachels wordt veelal ervaren als een warme deken die wordt omgeslagen. Dit in tegenstelling tot de harde warmte die een gas- of elektrische kachel uitstraalt. Alle Qlima petroleumkachels brengen de te verwarmen ruimte binnen 5 minuten op de gewenste temperatuur.

Moderne Laserkachels

Qlima Laserkachels hebben een geavanceerd elektronisch besturingssysteem waardoor de temperatuur tot op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. In combinatie met de timerfunctie is de ruimte altijd op het gewenste moment op temperatuur. Automatisch wordt het meest efficiënte verbrandingsniveau gekozen. De spaarstand handhaaft zeer nauwkeurig de ingestelde temperatuur. Zo brandt de kachel bijzonder zuinig.

Qlima Kachels Een veilige keuze

Alle Qlima Laserkachels zijn voorzien van een kinderslot, een veiligheidsstop en een oververhittingsbeveiliging. Daarmee is het één van veiligste vormen van bijverwarming. Verder is Qlima een uiterst duurzame keuze. Op alle Qlima petroleumkachels krijg je standaard 4 jaar garantie.

Qlima marktleider in Europa

Al meer dan 30 jaar heeft Qlima de petroleumkachel doorontwikkeld. Een Qlima petroleumkachel vult de ruimte met een heerlijke, behaaglijke warmte die aanvoelt als een warme deken. Er zijn twee typen Qlima petroleumkachels. Voor beide typen worden hoogwaardige materialen gebruikt met standaard 4 jaar garantie. Een kouskachel werkt zonder stroomaansluiting. Laserkachels hebben een minimum aan stroom nodig voor het laten functioneren van de elektronisch gestuurde brander maar bieden meer comfort.

Qlima petroleum kachels

Deze R 8128 C dubbelglasbrander is bijzonder compact, licht van gewicht en zeer eenvoudig te bedienen. Een stopcontact of lucifers zijn niet nodig. Met één druk op de knop wordt de kachel ontstoken. De R 8128 C beschikt over een dubbelglasverbrandingssysteem waardoor de kachel razendsnel op temperatuur is. Bovendien is deze kachel voorzien van een CO2-functie en heeft de kous een extra lange levensduur. Met de veiligheidsstop, omvalbeveiliging en safe top is de R 8128 C ook nog eens zeer veilig. De dubbelglasbanders van Qlima, altijd een bron van behaaglijkheid! Petroleum kachels verbruiken door hun dubbelverbrandings systeem veel minder brandstof dan een gas kachel. U heeft geen last van vocht in de te verwarmen ruimte. Door het voordelige gebruik van de Qlima kachelbrandstof Kristal is het verschil in aanschaf waarde snel terug verdient. Petroleum kachels verbruiken door hun dubbelverbrandings systeem veel minder brandstof dan een gas kachel. U heeft geen last van vocht in de te verwarmen ruimte. Door het voordelige gebruik van de Qlima kachelbrandstof Kristal is het verschil in aanschaf waarde snel terug verdient.

 

De Qlima Laserkachel SRE 3531 C-2 heeft een geavanceerde, elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten en enkele functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Het grote voordeel van de Qlima SRE 3531 C-2 Laserkachel is dat de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instelbaar is. Dankzij het zelfdenkende besturingssysteem Fuzzy Logic en de timerfunctie is de ruimte op het gewenste tijdstip op temperatuur. Volautomatisch berekent de kachel het meest efficiënte verbrandingsniveau. Dankzij de ingebouwde CO2-sensor schakelt de kachel automatisch af wanneer extra ventilatie noodzakelijk is. In de opstartfase warmt de kachel razendsnel en fluisterstil op. De spaarstand houdt nauwkeurig de ingestelde temperatuur bij en stelt het verbrandingsniveau automatisch bij. De brandstof wordt zo optimaal benut. Het model wordt geleverd met een handige brandstofhevelpomp. Petroleum kachels verbruiken door hun dubbelverbrandings systeem veel minder brandstof dan een gas kachel. U heeft geen last van vocht in de te verwarmen ruimte. Door het voordelige gebruik van de Qlima kachelbrandstof Kristal is het verschil in aanschaf waarde snel terug verdient.