Barbecueën de grootste zomer hobby

Het zonnetje schijnt, het is lekker weer en iedereen is aanwezig. De ideale omstandigheden om te gaan barbecueën. Er wordt daardoor ook meestal gebarbecued of op vakantie of thuis in het weekend. Er zijn hiervoor vele grote en kleine barbecues. Hiernaast zijn er ook ver schillende soorten namelijk gas barbecues, kolen barbecues en elektra barbecues.

Gas barbecues

Gas barbecues hebben wij voor 2 personen maar ook voor 6 tot 8 personen. Met een gas barbecue is niet alleen te barbecueën maar ook te wokken, braden, koken, bakken en grillen. Het voordeel van een gas barbecue is dat het vlees snel gaar is, de barbecue ook snel warm is en het gebruik goedkoop is. Het nadeel ervan is dat de aanschafprijs hoger is als een kolen/elektra barbecue. De rokerige smaak van een kolen barbecue is er minder bij een gas barbecue. De merken die wij hiervan hebben zijn: CampingGaz en Cadac

Kolen barbecues

Ook de kolen barbecues hebben wij voor 2 personen maar ook voor 8 personen. Er bestaat tegenwoordig een barbecue waarbij de kolen warm worden gemaakt met gas en daarna blijven alleen de kolen gloeien. Het voordeel van houtskool barbecue is dat het aanschaf bedrag laag is en het vlees meer smaakt naar rook. Het nadeel is dat het iets langer duurt en dat houtskool duurder is als gas.

Elektra barbecues

Elektrische barbecues hebben wij nog niet zo lang. Het assortiment wordt in de toekomst wel steeds groter. Momenteel hebben wij een tafelmodel barbecue. Het voordeel hiervan is dat het zo klaar is en het kost in aanschaf en gebruik weinig. Het nadeel is dat het vlees iets smaaklozer wordt als ook een kolen/gas barbecue. Dit is wel op te lossen om het vlees met kruiden voor te bereiden.

Accessoires

Voor de barbecues zijn diverse accessoires. Zo zijn alle platen bestelbaar die bij een gas barbecue er normaal opzitten. Ook zijn er anti aanbak folies te krijgen of een spray waardoor de aangekoekte resten makkelijk te verwijderen zijn. Hiernaast heeft De Jong Recreatie ook het barbecue gereedschap om het vlees goed te kunnen draaien.